Bez preterivanja - Rusija, Srbija i kosmička perspektiva

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 08:43

Bez preterivanja - Rusija, Srbija i kosmička perspektiva

Beograd -- Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko ocenio je da "strateško partnerstvo (Rusije) sa Srbijom ima, bez ikakvog preterivanja, kosmičku perspektivu".

"Nadamo se da ćemo u najskorije vreme sa srpskim prijateljima uspostaviti saradnju u istraživanju i korišćenju kosmičkog prostora u mirne svrhe i postići konkretne rezultate u ovoj sferi", rekao je u Harčenko, u autorskom tekstu za list Politika.

Tekst je objavljen danas, tačno na 60-godišnjicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istorijskog, prvog leta u kosmos sovjetskog astronauta i pilota Jurija Gagarina.

Harčenko je rekao da rusko-srpska saradnja sve više dobija inovativnu dimenziju.

"Odmiče proces ; organizacije proizvodnje na beogradskom Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" ruske vakcine protiv kovida 19 'Sputnik V' (uzred, nazvane po prom veštačkom Zemljinom satelitu, koji je lansirala ekipa Sergeja Koroljova 1957. godine)", naveo je Harčenko.

Kako je dodao, "na dnevom redu je izgradnja u Srbiji, Centra za nuklearnu nauku, tehnlogije i inovacije, u okviru kojeg se planira proizvodnja narednih farmaceutskih preparata".

"Jačaju kontakti izmedju centara za razvoj visokotehnoloških projekata, poput ruske Fondacije 'Sokolkovo' i Naučno-tehnološkog parka 'Beograd'", naglasio je Harčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Harčenko: Strateško partnerstvo Rusije i Srbije ima kosmičku pespektivu

Izvor: Danas, 12.Apr.2021

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko ocenio je da "strateško partnerstvo (Rusije) sa Srbijom ima, bez ikakvog preterivanja, kosmičku perspektivu".

Nastavak na Danas...

Bocan-Harčenko: Strateško partnerstvo ima kosmičku perspektivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da strateško partnerstvo Rusije i Srbije ima kosmičku perspektivu...Bocan-Harčenko je u autorskom tekstu za list "Politiku", povodom 60. godišnjice od kada je Jurij Gagari poleteo u kosmos i postao prvi čovek koji je to uradio, istakao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bocan-Harčenko: Današnji dogadjaj još jedan podstrek razvoju odnosa Rusije i Srbije

Izvor: Beta Video, 12.Apr.2021

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko naveo je da je će današnji dogadjaj biti još jedan podstrek razvoju odnosa Rusije i Srbije i realizaciji dogovora predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića na ostvarenju saradnje u oblasti nauke i tehnologije, a posebno na saradnji...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.