Ambasador Rusije o sankcijama Zapada: Ne utiče to na nas

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Rusije o sankcijama Zapada: Ne utiče to na nas

Peking -- Sankcije Zapada utiču samo na tehničke aspekte trgovine između Kine i Rusije, ali ne i na njen obim i procenat, kaže ruski ambasador u Pekingu Andrej Denisov.

On je kazao da sankcije imaju veliki uticaj na procese zajedničkih dogovora, plaćanja i dobijanja pozajmica za mnoge ruske kompanije.

Denisov je istakao da su kineski partneri, kojima je trgovina na zapadnim tržištima, a pre svega u SAD, od velike ekonomske važnosti, sigurno zabrinuti da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi sankcije indirektno mogle uticati kako na ruske partnere tako i na kineske finansijske institucije, prenosi Capital.ba.

Prema rečima Denisova, Rusija i Kina trenutno preduzimaju korake kako bi povećali promet nacionalnih valuta u zajedničkim sporazumima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.