Izvor: RTS, 09.Mar.2022, 15:35

Ambasador Rusije napustio svečanost u Brčkom zbog izjava šefa delegacije EU o napadu na Ukrajinu

Ruski ambasador Igor Kalabuhov demonstrativno je ustao i napustio svečanost povodom 22 godine od proglašenja distrikta Brčko zbog, kako je navela ta ambasada, "neprihvatljifih formulacija šefa delegacije EU u BiH Johana Satlera, koji je tom prilikom govorio i o specijalnoj operaciji ruske vojske u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajini".
Ambasada Ruske Federacije u BiH zahvalila je vlastima Brčko distrikta za izraženo gostoprimstvo povodom 22 godine od proglašenja distrikta - 8. marta, navodeći da su revoltirani što to gostoprimstvo nije ispoštovao šef Delegacije EU u BiH Johan Satler prenela je RTRS.

Iz Ambasade ističu da je Satler u govoru tokom svečane akademije u "neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio izjave koje nemaju nikakve veze sa pomenutom temom".
Satler je u utorak, navodi se u saopštenju ambasade, u obraćanju na manifestaciji povodom 22 godine od proglašenja distrikta govorio i o "specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini", nakon čega je ruski ambasador Igor Kalabuhov demonstrativno ustao i napustio svečanost.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruski ambasador napustio skup u Brčkom za vrijeme govora šefa Delegacije EU u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2022

Ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini (BiH) Igor Kalabuhov demonstrativno je u utorak (8. marta) napustio obilježavanje 22. godišnjice proglašenja Brčko distrikta, na kojem je šef Delegacije Evropske unije (EU) u BiH Johann Sattler govorio o ruskoj invaziji na Ukrajinu. U saopštenju Ambasade...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.