Vodovod priključio Egzitov kamp na mrežu

Izvor: Glas javnosti, 07.Jul.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodovod priključio "Egzitov" kamp na mrežu

NOVI SAD - Kamp u kom su smešteni posetioci muzičkog festivala "Egzit" (Exit) ipak je priključen na vodovodnu mrežu, uprkos opasnosti koju on predstavlja po izvorište vode Petrovaradinska ada, u blizini kampa, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

To preduzeće je navelo da je bilo suočeno sa "konstantnim pritiscima" koji traju već deset dana, kao i sa jasnom porukom da će kamp biti priključen na vodovodnu mrežu, sa ili bez saglasnosti Vodovoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i kanalizacije.

"Zbog toga je doneta odluka da se, ako će se već to dogoditi, izbegne šteta koju bi mogla napraviti nestručna lica povezivanjem divljeg voda na vodovodnu mrežu, pa su radnici našeg preduzeća izvršili spajanje na vodovodnu mrežu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da JKP Vodovod i kanalizacija nije promenilo stav o tome da nisu ispunjeni uslovi za legalno priključenje "Egzitovog" kampa na vodovodnu mrežu. Takođe, to preduzeće nije promenilo ni stav da se ne slaže sa idejom da "Egzitov" kamp bude smešten u zoni sanitarne zaštite na izvorištu vode Petrovaradinska ada.

Zbog svega toga, navodi se u saopštenju, radnici JKP Vodovod i kanalizacija tokom trajanja festivala i kampa, neprestano će pojačano nadzirati i kontrolisati izvorište vode. To preduzeće ranije je upozorilo da bi postavljanje kampa na lokaciji Oficirske plaže moglo da dovede do fekalnog zagađenja izvorišta vode Petrovaradinska ada.

"Egzitov" kamp je u prethodne dve godine bio na Petrovaradinskoj tvrđavi, na prostoru čiji je vlasnik Vojska Srbije. Kako je ranije obrazloženo, kamp ove godine neće biti na tom mestu jer "Egzit" nije izmirio dugovanja prema vojsci.

Iz "Egzita" tvrde da su dozvolu za korišćenje lokacije Oficirske plaže za potrebe kampa dobili 2009. godine, ali su tada morali da premeste kamp na tvrđavu, zbog izuzetno visokog vodostaja Dunava, koji je potopio plažu.

Iz Vodovoda su ranije saopštili da je tadašnja dozvola bila privremenog karaktera i da svi radovi moraju da se izvode uz nadzor tog preduzeća.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.