ŽELJKO JOKSIMOVIĆ: Muzika je u našoj državi poslednja rupa na svirali!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2013, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ: Muzika je u našoj državi poslednja rupa na svirali!

U vreme krize umetnost i kultura su navikli da trpe. Muzička umetnost u našoj zemlji je i sami znamo poslednja rupa na svirali, a prva rupa kad su u pitanju odluke tipa nemamo novca. Pa šta pritisnuti? Najlakše je kulturu i umetnost, smatra Joksimović

Ekonomska kriza ostavila je posledice i na muziku, pa tako Srbija neće imati predstavnika na Evrosongu 2014. godine u Kopenhagenu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Željko Joksimović, koji je se čak četiri puta puta takmičio na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi i postigao velike uspehe kao izvođač i autor, nije preterano iznenađen odlukom i smatra da u teškim vremenima kultura prva strada.

"U vreme krize umetnost i kultura su navikli da trpe. Muzička umetnost u našoj zemlji je i sami znamo poslednja rupa na svirali, a prva rupa kad su u pitanju odluke tipa nemamo novca. Pa šta pritisnuti? Najlakše je kulturu i umetnost. Za ostale rupe ćemo se nekako snaći. Svirala trpi sve" slikovito je objasnio Joksimović.

"Srbija je inače ušla u istoriju takmičenja kada je na svom prvom učešću kao samostalna zemlja trijumfovala pesmom "Molitva" u izvođenju Marije Šerifović, a ovo će biti prvi put od 2007. da ne učestvujemo. Odluku o tome da prekinemo tradiciju dugu sedam godina", saopštio je juče kolegijum RTS.

"Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga tj. troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije", stoji između ostalog u saopštenju kolegijuma RTS-a, koji ističe da ćemo se vratiti na takmičenje čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje Javnog servisa iz budžetskih sredstava u godinama koje slede.
Pogledaj vesti o: Jovana i Željko Joksimović,   Facebook

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ: Muzika je u našoj državi poslednja rupa na svirali!

Izvor: Dzungla.org, 25.Nov.2013

U vreme krize umetnost i kultura su navikli da trpe. Muzička umetnost u našoj zemlji je i sami znamo poslednja rupa na svirali, a prva rupa kad su u pitanju odluke tipa nemamo novca. Pa šta pritisnuti? Najlakše je kulturu i umetnost, smatra Joksimović OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.