Petriotsi i Falkonsi igraju u Superbolu

Izvor: RTS, 23.Jan.2017, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petriotsi i Falkonsi igraju u Superbolu

Nju Ingland Petriotsi i Atlanta Falkonsi igraće ove godine u finalu profesionalne lige američkog fudbala (NFL), u 51. Superbolu. Nju Ingland je u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) pobedio Pitsburg Stilerse sa 36:17 i došao do svog devetog Superbola, a Atlanta je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) pobedila Grin Bej Pekerse sa 44:21 i osvojila drugu titulu u toj konferenciji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Nju Ingland je u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) pobedio Pitsburg Stilerse sa 36:17. Petriotsi su postigli prvih 19 poena u drugom poluvremenu i obezbedili devetu titlu u konferenciji.
Jedan od najboljih kvoterbekova svih vremena Tom Brejdi predvodio je Petriotse do njihovog rekordnog devetog učešća u Superbolu. Samom Brejdiju će to biti sedmo učešće na završnom spektaklu lige. On je bacio 384 jarda i imao je tri tačdaun dodavanja.
Brejdija su čelnici NFL lige suspendovali u prve četiri utakmice u sezoni zbog učešća u skandalu sa loptama (čuveni Deflategate), dve godine ranije u finalu AFC.
"Ovo je moja motivacija, svi ovi momci ovde, ispred mene. Zbog toga smo ovde. Videćemo za nekoliko nedelja da li ćemo ispisati savršen kraj sezone. Čeka nas težak posao, igraćemo protiv sjajnog tima, ali to će biti đavolski dobra utakmica", rekao je Brejdi, koji je 11. put igrao u finalu konferencije.
Atlanta je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) pobedila Grin Bej Pekerse sa 44:21 i osvojila drugu titulu u toj konferenciji.
Superbol, 51. po redu, održaće se 5. februara u Hjustonu, a prema kladionicama Petriotsi su favoriti. Oni će pokušati da osvoje petu NFL titulu, a Falkonsi će se boriti za prvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petriotsi i Falkonsi igraju u Superbolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2017

Nju Ingland Petriotsi i Atlanta Falkonsi igraće ove godine u finalu američkog fudbala NFL, 51. Superbolu...Nju Ingland je u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) pobedio Pitsburg Stilerse sa 36:17. Petriotsi su postigli prvih 19 poena u drugom poluvremenu i obezbedili devetu titlu u konferenciji...Jedan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.