Читај ми!

Petriotsi i Falkonsi igraju u Superbolu

Nju Ingland Petriotsi i Atlanta Falkonsi igraće ove godine u finalu profesionalne lige američkog fudbala (NFL), u 51. Superbolu. Nju Ingland je u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) pobedio Pitsburg Stilerse sa 36:17 i došao do svog devetog Superbola, a Atlanta je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) pobedila Grin Bej Pekerse sa 44:21 i osvojila drugu titulu u toj konferenciji.

Nju Ingland je u finalu Američke fudbalske konferencije (AFC) pobedio Pitsburg Stilerse sa 36:17. Petriotsi su postigli prvih 19 poena u drugom poluvremenu i obezbedili devetu titlu u konferenciji.

Jedan od najboljih kvoterbekova svih vremena Tom Brejdi predvodio je Petriotse do njihovog rekordnog devetog učešća u Superbolu. Samom Brejdiju će to biti sedmo učešće na završnom spektaklu lige. On je bacio 384 jarda i imao je tri tačdaun dodavanja.

Brejdija su čelnici NFL lige suspendovali u prve četiri utakmice u sezoni zbog učešća u skandalu sa loptama (čuveni Deflategate), dve godine ranije u finalu AFC.

"Ovo je moja motivacija, svi ovi momci ovde, ispred mene. Zbog toga smo ovde. Videćemo za nekoliko nedelja da li ćemo ispisati savršen kraj sezone. Čeka nas težak posao, igraćemo protiv sjajnog tima, ali to će biti đavolski dobra utakmica", rekao je Brejdi, koji je 11. put igrao u finalu konferencije.

Atlanta je u finalu Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) pobedila Grin Bej Pekerse sa 44:21 i osvojila drugu titulu u toj konferenciji.

Superbol, 51. po redu, održaće se 5. februara u Hjustonu, a prema kladionicama Petriotsi su favoriti. Oni će pokušati da osvoje petu NFL titulu, a Falkonsi će se boriti za prvu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 07. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије