Evo i Barse: Golman od 13.000.000 + napadač od 30.000.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Avg.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo i Barse: Golman od 13.000.000 + napadač od 30.000.000 evra!

Katalonci završili dva hitna pitanja

Bliži se finiš prelaznog roka, još sedam dana nas deli od spuštanja zavese na fudbalsku pijacu i karte se polako otvaraju. Klubovi više nemaju mnogo vremena za čekanje i cenkanje. Među njima je i Barseona koja radi na dovođenju golmana i napadača.

Odlaskom Klaudija Brava u Mančester Siti, Katalonci su bili prinuđeni da izađu na tržište i potraže golmana. Našli su ga u Ajaksu. Jasper Silesen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će pojačati konkurenciju Ter Štegenu među stativama.

Holandski golman je doputovao u Kataloniju odmah posle Ajaksovog revanša sa Rostovom u plej-ofu za Ligu šampiona. Još lekarski pregledi i zadužiće opremu Barse. Katalonski klub će Kopljanicima platiti 14.000.000 evra na ime obeštećenja za Silesena, dok će holandski golman potpisati ugovor na pet godina.

Posle golmana red je i na napadača. Igrača kojeg Barsa juri celo leto i koji će imati ulogu džokera sa klupe, odnosno četvrte opcije u napadu kada se umore Mesi, Nejmar ili Suarez. Pokušavali su sa Nolitom, Gameirom, Vijetom, pominjali su se Mario Gomez, Lakazet, Lukas Perez, Van Persi... Na kraju je izbor pao na Paka Alkasera iz Valensija.

Španski napadač nije imao dobru prethodnu sezonu, ali se samo uklopio u sivilo cele Valensije. Kvalitet ima i Barsa veruje da će ponoviti partije od pre dve godine kada je jedno vreme čak bio i prvi izbor u reprezentaciji Španije. Brz je, ima dobar njuh za gol, voli i da asistira... Sve ono što je potrebno Barseloni.

Nekoliko dana je trajalo opipavanje pulsa, Valsnija je grmela da igrač nije na prodaju, ali Barsa je uspela da otvori priču i uskoro će je uspešno završiti. Sinoć je Alkaser obavestio Valensijinu predsednicu Lajhun Čan da želi da ide u Barsu i zvanično zatražio transfer. Potom je i Barselona postigla sporazuma sa Valensijinim vlasnikom Piterom Limom. On je prihvatio ponudu od 30.000.000 evra plus dodatnih 5.000.000 evra na ime eventualnih bonusa. Ostaje još sam da Lim reši problem u kući i okonča rat koji traje među klupskim strukturama kako bi transfer bio realizovan.

Igrač je pristao na petogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni i ulogu četvrtog napadača. Ono za čime Barsa traga od odlaska Pedra...

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.