Zvezda traži ostavku Karadžića!

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda traži ostavku Karadžića!

Zvezda zahteva neopozivu ostavku Karadžića. Viktor Troicki u „brišućem letu preleteo“ 68 mesta na najnovijoj ATP listi. Murić jedva čeka da obuče Partizanov dres. Meksički političar uvredio Ronaldinja. Arsenal tri meseca bez Debišija. Bez golova u Granadi, sigurna Valensija. Van Gal želi titulu. Kalderon: Ronaldo se ne slaže sa politikom Reala, možda će napustiti Madrid.

Pratite nas na Fejsbuku i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << href="http://www.vesti.rs/Tviter/" class="contenturl">Tviteru 

23.05 - Fudbaleri Hala i Vesthema igrali su nerešeno 2:2, u poslednjoj utakmici 4. kola engleske Premijer lige. Domaćin je dva puta imao prednost, ali nije uspeo da osvoji sva tri boda. Gosti iz Londona obezbedili su remi autogolom defanzivca Dejvisa u 67. minutu.

Hal - Vesthem 2:2 (Ernandez 39, Dijame 64 - Valensija 50, Dejvis 67. autogol)

22.59 - Fudbaleri Verone savladali su na domaćem terenu ekipu Palerma sa 2:1, u poslednjoj utakmici 2. kola italijanske Serije A. Verona je uz mnogo muke slavila protiv povratnika u elitu, a uspeh je izborila nakon preokreta. Palermo je poveo već u 18. minutu, ali je domaćin u nastavku obezbedio sva tri boda pogotkom iz penala i autogolom Pizana.Srpski internacionalac u timu Verone Boško Janković meč je odgledao sa klupe.

Verona - Palermo 2:1 (Toni 41. penal, Pizano 78. autogol - Vaskez 18).

18.26 - Bivši francuski reprezentativac Nikola Anelka potpisao je ugovor sa Mumbaj sitijem, saopštio je taj indijski fudbalski klub. Vlasnik Mumbaj sitija Ranbir Kapur rekao je da Anelka ima "izvanredan fudbalski pedigre" i da će biti veliko pojačanje.

"Drago nam je što smo doveli Nikolu Anelku i uzbuđeni što će igrač takvog pedigrea biti deo našeg tima. Njegovo umeće i iskustvo su poznati širom sveta i siguran sam da će njegovo prisustvo pojačati našu igru u napadu koliko smo želeli. ZZelimo mu dobrodošlicu u Mumbaj siti", rekao je Kapur.

"Zadovoljan sam što sam prešao u Mumbaj siti i što ću igrati u uzbudljivoj indijskoj super ligi", naveo je Anelka na svom Tviter profilu.

18.01Upravo je završen Upravni odbor fk Crvena zvezda na kome je doneta odluka da se uputu zahtev predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću da podnese neopozivu ostavku i da raspiše izbore na svim nivoima u Savezu.

„Daćemo rok gospodinu Karadžiću od 30 dana i ukoliko to ne uradi krenućemo sa fazom broj dva, koja neće prelaziti granice fer pleja, već će sve biti u skladu sa statutom i propisima FSS", izjavio je Zvezdan Terzić nakon sednice.

16.26 - Golman Milana Dijego Lopes odsustvovaće sa terena najmanje dve nedelje zbog povrede butine. On se povredio tokom prvenstvene utakmice protiv Parme, u kojoj je njegova ekipa pobedila sa 5:4. U saopštenju se navodi da je Lopes povredio desnu butinu i da će za par nedelja ponovo obaviti preglede.

On će zbog povrede propustiti tri prvenstvene utakmice, protiv trostrukog uzastopnog šampiona Juventusa, Empolija i Ćezene, a na golu "roso-nera" stajaće ili Kristijan Abijati ili Mikael Agaci.

15.15 - Novi košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da su crno-beli bili njegova velika želja tokom prelaznog roka i da jedva čeka da obuče dres novog kluba.

Partizan je oduvek bio moja želja. Kao mlad sam pratio crno-bele, moja generacija je odrasla uz najveće uspehe kluba iz Humske, svake godine osvajali su Jadransku ligu, plasirali se na fajnal-for Evrolige. Obaveze mi nisu dozvoljavale da dođem i u sjajnoj atmosferi gledam neku utakmicu Partizana. Sada mi se želja ispunila, jedva čekam da obučem crno-beli dres i počnem da igram, rekao je Murić za klupski sajt.

Slovenački reprezentativac je po povratku sa Svetskog prvenstva u Španiji i nekoliko dana odmora stigao u Beograd, a mladom timu Partizana pridružiće se u utorak.

Ovo je moj prvi izlazak iz Slovenije u profesionalnoj karijeri, sigurno će prva sezona biti najteža, ali došao sam baš u Partizan, gde se najbolje radi. Imamo dosta mladih igrača, svi smo željni dokazivanja i utakmica i mislim da ćemo radom postići sve. Onaj ko vredno radi dobije na kraju ono što želi, rekao je novi igrač crno-belih.

Murić je sa Partizanom potpisao trogodišnji ugovor, a pre njega klub su pojačali Andreja Milutinović i Janis Kuzeloglu.

14.30 - Meksički političar Karlos Nunjez Manuel Trevinjo izvređao je na rasnoj osnovi brazilsku fudbalsku zvezdu i novog člana meksičkog Karetera Ronaldinja.

On je Ronaldinja na svom Fejsbuk profilu nazvao "majmunom".

Mrzim fudbal i mislim da je sve ono što on proizvodi idiotski. Mrzim činjenicu da kasnimo da se vratimo kući i po dva sata, jer su navijači okupirali ulice, a sve to da bi videli jednog majmuna... Istina, brazilskog, ali ipak, majmuna. To je pravi cirkus, napisao je Trevinjo.

Ronaldinjo je početkom septembra potpisao za Keretaro na period od dve godine, a vrhunac klupske karijere ostvario je u redovima Barselone za koju je od 2003. do 2008. godine igrao na 145 utakmica i postigao 70 golova, osvojivši sa njima titulu prvaka Evrope.

On je u karijeri igrao i za Pari Sen Žermen, Milan i Flamengo.

Ronaldinjo je sa brazilskom reprezentacijom 2002. osvojio titulu prvaka sveta, kada su u napadačkom triju zajedno sa njim bili Ronaldo i Rivaldo.

14.00 - Nekadašnji predsednik Reala Ramon Kalderon rekao je da je najbolji igrač madridskog tima Kristijano Ronaldo nezadovoljan politikom kluba i da bi uskoro mogao da napusti Santijago Bernabeu.

Engleski i španski mediji prethodnih dana prenosili su da bi najbolji fudbaler sveta u 2013. godini mogao da se sledećeg leta vrati u Mančester Junajted.

Mislim da je Ronaldo nezadovoljan transfer potezima predsednika Pereza. Kada je Portugalac došao 2009. godine u Real radovao se što će igati u tandemu sa Robenom, ali ga je Perez odmah prodao Bajernu. Dve godine kasnije čelnici kluba su se odrekli Iguaina, što mu se takođe nije dopalo. Nakon toga otišao je Ozil, ali Ronalda su najviše pogodili odlasci Di Marije i Alonsa, rekao je Kalderon za As.

Portugalski napadač je i sam govorio da bi, da se on pita, prelazni rok bolje uradio nego čelnici Reala.

On je za madridski tim odigrao 251 utakmicu i postigao 256 golova, a osvojio je jednu titulu Primere, Ligu šampiona, dva nacionalna kupa, Superkup Španije i Uefa Superkup.

Za reprezentaciju Portugalije nastupao je 114 puta i postigao 50 golova.

13.30 - Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije Blaž Slišković novi je trener Novog Pazara.

Kako je Tanjugu rekao generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać, klub i Slišković su postigli načelan dogovor, a detalje će utanačiti sutra.

Očekuje se da Sliškovićeva promocija u Novom Pazaru takođe bude održana sutra.

On će na klupi kluba iz Novog Pazara zameniti Dragana Kanatlarovskog sa kojim je u subotu raskinuta saradnja.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Slišković je vodio Hrvatski Dragovoljac, splitski Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Unireu, Široki Brijeg, Al Ansar, Čingdao i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kao fudbaler Slišković je za selekciju Jugoslavije odigrao 26 mečeva i dao tri gola.

12.30 - Francuski fudbaler Nikola Anelka, jedan od najpoznatijih fudbalskih "globtrotera", potpisao je ugovor sa indijskim superligašem Mumbajem.

Tridesetšestogodišnji Anelka je bez kluba otkako je u martu dobio otkaz u Vest Bromvič Albionu zbog "antisemitskog ponašanja".

Anelka je u bogatoj karijeri igrao za sve najveće evropske klubove – Pari Sen Žermen, Real, Arsenal, Liverpul, Fenerbahče, a najbolje partije pružio je u Mančester Sitiju i u Čelsiju za koji je od 2008. do 2012. odigrao 125 utakmica i postigao 38 golova.

11.30 - Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal rekao je da ekipa ima kvalitet za osvajanje Premijer lige, iako je loše počeo sezonu.

Junajted je juče protiv Kvins Park Rendžersa (4:0) ostvario prvu pobedu u sezoni.

Hoću da osvojim titulu u Premijer ligi. U redu, ako ne ove, onda sledeće sezone. Želim da donesem radost navijačima, rekao je Van Gal za Bi-Bi-Si.

Holanđanin je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri osvajao titule nacionalnog šampiona sa holandskim Ajaksom, španskom Barselonom i nemačkim Bajernom.

Junajted je u letnjem prelaznom roku doveo Radamela Falkaa, Andera Ereru, Markosa Roha, Dejlija Blinda, Luka Šoa i Anhela di Mariju.

10.30 - Fudbaler Arsenala Francuz Matje Debiši pauziraće tri meseca zbog ozbiljne povrede skočnog zgloba, preneo je danas britanski San.

Debiši se povredio u subotu u remiju protiv Mančester Sitija (2:2), kada je u drugom poluvremenu u pokušaju da dođe do lopte napravio nezgodan pokret i ostao da leži na travi, očigledno u jakim bolovima.

Dvadesetdevetogodišnji Debiši je u Arsenalu od ove sezone, a najveći deo karijere proveo je u Lilu – od 2003. do 2013, za koji je odigrao 233 utakmice i postigao 16 golova.

Debiši je prošlu sezonu igrao za Njukasl na 43 meča uz jedan postignuti gol.

10.00 - Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su 10. i 11. mesto na VTA listi sa 3.855, odnosno 3.655 bodova. Bojana Jovanovski je ove nedelje pala četiri mesta i sada je 39. sa 1.180, a Aleksandra Krunić se spustila sedam pozicija na listi i zauzima 107. mesto sa 531 bodom.

Jovana Jakšić je ostala na 123. poziciji sa 476 bodova, a Vesna Dolonc je pala sedam mesta i sada je 152. sa 366 bodova.

Amerikanka Serena Vilijams i dalje je ubedljivo prva na listi sa 9.430 bodova, ispred Rumunke Simone Haslep sa 6.160 i Čehinje Petre Kvitove koja ima 5.926 bodova.

09.00 - Najveći pomak na najnovijoj rang-listi Udruženja teniskih profesionalaca napravio je Viktor Troicki, koji se popeo za 68 mesta posle osvojenog turnira u Banjaluci. Troicki je pobedom na tom čelendžeru došao na 170. mesto ATP liste i nastavio svoj uspon.

U samom vrhu nije bilo većih promena. Novak Đoković je i dalje prvi sa ubedljivom prednošću. On ima 12.150 bodova, a sledi ga Rafael Nadal sa 8.665. Rodžer Federer je treći sa 8.170. Miloš Raonić se popeo za jednu poziciju i sada je šesti, pošto je zamenio mesto s Tomašom Berdihom.

00.00 - Fudbaleri Granade i Viljareala igrali su nerešeno 0:0, dok je Valensija na domaćem terenu savladala Espanjol sa 3:1, u utakmicama trećeg kola španske Primere.

Granada i Viljareal ostali su u gornjem delu tabele, a Valensija je preuzela drugo mesto sa dva boda zaostatka za vodećom Barselonom.

Ranije je Elče u gostima slavio protiv Rajo Valjekana (3:2), a Sevilja kod kuće protiv Hetafea (2:0).
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.