Tisparević u drugom kolu AO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2011, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tisparević u drugom kolu AO

MELBURN -

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je danas u Melburnu 80. igrača sveta Mišu Zvereva iz Nemačke sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:4) i plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Tipsarević, 49. teniser sveta, uvodni meč na prvom grend slemu sezone okončao je za dva sata i 11 minuta, pošto nijednom nije ispustio servis, a pet puta je napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brejk.

Protivnik u drugom kolu verovatno će mu biti deveti nosilac u Melburnu, Španac Fernando Verdasko, koji u prvom meču igra sa nekada petim, a sada 83. teniserom sveta, Nemcem Rajnerom Šitlerom.

Tipsarević je protiv Verdaska igrao tri puta i dva puta ga savladao, ali je izgubio u poslednjem njihovom duelu, 2009. godine u Valensiji. Protiv Šitlera igrao je u četvrtom kolu Vimbldona 2008. godine kada je izgubio.

Četvrto kolo na Vimbldonu je 26-godišnjem Tipsareviću i najveći uspeh na grend slem turnirima.

Prethodne dve sezone učešće na Otvorenom prvenstvu Australije završavao je u drugom kolu, a 2008. godine stigao je do treće runde takmičenje. Poslednji nastup na grend slemu, prošle sezone na Otvorenom prvenstvu SAD, završio je u trećem kolu.

Plasman u drugo kolo Australijan opena ranije danas izborio je i Viktor Troicki, koji je savladao 197. igrača sveta, Dmitrija Tursunova iz Rusije, sa 3:1 (6:2, 3:6, 6:2, 6:0).

Naredni protivnik Troickom biće 132. teniser sveta Nikolas Mai iz Francuske, koji je savladao 109. igrača na ATP listi Argentinca Brajan Dabula sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

I najbolji srpski teniser, Novak Đoković, koji je u Melburnu postavljen za trećeg nosioca, takmičenje počinje danas, mečom sa Marselom Granoljersom iz Španije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AO: Venus lako do drugog kola

Izvor: B92, 17.Jan.2011

Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se u drugo kolo Australijan opena pobedom nad Italijankom Sarom Erani sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2...Vilijamsova je četvrti nosilac u Australiji, gde joj je najbolji rezultat finale pre osam godina, kada je poražena od sestre Serene...Rivalka Vilijamsovoj...

Nastavak na B92...

Đoković u drugom kolu Australijan opena

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2011

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo prvog gren slem turnira sezone Australijan opena, koji se igra u Melburnu...Đoković, koji je na turniru postavljen za trećeg nosioca, pobedio je danas u prvom kolu 42. tenisera sveta Španca Marsela Granjolersa rezultatom 3:0, po setovima...

Nastavak na Vesti-online.com...

TIPSAREVIĆ POBEDIO NEMCA ZVEREVA

Izvor: Kurir, 17.Jan.2011

MELBURN - Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je u Melburnu 80. igrača sveta Mišu Zvereva iz Nemačke sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:4) i plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije...Tipsarević, 49. teniser sveta, uvodni meč na prvom grend slemu sezone okončao je za dva sata i 11 minuta,...

Nastavak na Kurir...

Jelena stigla do pobede

Izvor: RTS, 18.Jan.2011, 06:37

Jankovićeva u drugom kolu. Naša najbolje rangirana teniserka Jelena Janković uspela je da savlada prvu prepreku na Otvorenom prvenstvu Australije. Jelena je pobedila Ruskinju Alu Kudriavtsevu sa 2:0 (6:0, 7:6 /7:5/). Naredni protivnik naše teniserke je Kineskinja Šuai Peng...Dva seta, tri lica naše...

Nastavak na RTS...

Tisparević pobedio Zvereva, Troicki Tursunova

Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2011

MELBURN - Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je u Melburnu 80. igrača sveta Mišu Zvereva iz Nemačke sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:4) i plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije...Tipsarević, 49. teniser sveta, uvodni meč na prvom grend slemu sezone okončao je za dva sata i 11 minuta,...

Nastavak na Glas javnosti...

Klajsters „uništila“ Safinu

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Jan.2011

. Belgijska teniserka Kim Klajsters plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je ubedljivo pobedila Ruskinju Dinaru Safinu sa 6:0, 6:0.. Meč bivših prvih svetskih teniserki trajao je samo 44 minuta.. Ruskinja nije imala nijednu priliku da oduzme servis protivnici, dok...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.