Smrtne kazne zbog masakra na stadionu

Izvor: RTS, 09.Mar.2013, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtne kazne zbog masakra na stadionu

Sud u Egiptu osudio na smrtne kazne još 21 osobu zbog nereda i ubistava na fudbalskom stadionu u Port Saidu u februaru 2012. godine, kada je ubijeno više od 70 osoba.

Egipatski sud osudio je na smrtne kazne još 21 osobu zbog učešća u neredima na fudbalskom stadionu u Port Saidu u februaru 2012. godine, kada je ubijeno 74 ljudi.

Sud je bivšeg šefa bezbednosnih službi Port Saida, generala Esama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Samaka osudio na 15 godina zatvora, prenose svetske agencije. Još pet osoba je osuđeno na doživotnu zatvorsku kaznu.

Na suđenju na kojem je bilo 73 optuženih, nekoliko osoba je oslobođeno, a krajem januara ove godine, 21 učesnik tih nereda osuđen je na smrtnu kaznu što je izazvalo žestoke sukobe sa policijom na ulicama Port Saida.

Nakon donošenja smrtnih presuda u Port Saidu su izbili neredi u kojima je u sukobima sa policijom ubijeno 40 ljudi.

Policija i vojska od tada patroliraju gradom u kojem je napetost velika. Većina osuđenih na smrt su navijači kluba El Masri iz Port Saida.

Najgora katastrofa na nekoj fudbalskoj utakmici u Egiptu dogodila se po okončanju meča između El Masrija i El Alija iz Kaira, kada su se sukobili navijači dva kluba.

Poslednjih šest dana, štab lokalnih snaga bezbednosti u Port Saidu bio je poprište sukoba u kojima je stradalo osam osoba, među kojima dvojica zvaničnika bezbednosti. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smrtne kazne za 21 navijača

Izvor: B92, 09.Mar.2013

Sud u Egiptu potvrdio je u subotu smrtne kazne za 21 navijača zbog učešća u neredima na utakmici u Port Saidu prošle godine...U sukobima na utakmici između Al Ahlija i Al Masrija stradalo je više od 70 ljudi, a to je samo bio početak smrtonosnih nereda u gradu u Sueckom kanalu...Do incidenata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.