Nikolić počasni građanin Trebinja

Izvor: RTS, 07.Jun.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić počasni građanin Trebinja

Povelja počasnog građanina Trebinja dodeljena srpskom predsedniku Tomislavu Nikoliću. Povelja odraz želje za nastavkom dobrih odnosa sa Srbijom, navodi se u obrazloženju, a biće uručena krajem meseca u Trebinju.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić postao je počasni građanin Trebinja, jednoglasnom odlukom Skupštine tog grada.

Za odluku o dodeli Povelje počasnog građanina srpskom predsedniku glasali su i odbornici vlasti i opozicije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Odluka o dodeli Povelje Nikoliću odraz je želje za nastavkom dobrih odnosa sa Srbijom, s obzirom na to da je Nikolić 'predsednik sa afirmativnim stavom i jasnom vizijom odnosa sa narodom Srpske, kao i da ima emotivan odnos prema Trebinju u kome je izvesno vreme živeo i radio', navodi se u obrazloženju odluke, objavljene na sajtu grada Trebinja.

Obrazlažući ovu odluku, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je rekao da je "Nikolić u javnim istupima uvek promovisao i štitio interese srpskog naroda u Srbiji i u susednim republikama bivše Jugoslavije".

Prema njegovom mišljenju, Nikolić je jedan od najvećih reformatora u novijoj istoriji države Srbije.

Vučurević je podsetio da je Nikolić radni vek počeo u Trebinju, gde je rukovodio poslovima na projektu uređenja i betoniranja korita reke Trebišnjice, jednim od najznačajnijih infrastrukturnih objekata na području Hercegovine.

Povelja će predsedniku Nikoliću biti uručena krajem meseca u Trebinju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić počasni građanin Trebinja

Izvor: Mondo, 07.Jun.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić postao je počasni građanin Trebinja, jednoglasnom odlukom Skupštine tog grada...Za odluku o dodeli Povelje počasnog građanina srpskom predsedniku glasali su i odbornici vlasti i opozicije:..Odluka o dodeli Povelje Nikoliću odraz je želje za nastavkom dobrih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.