Hrvatska protiv Islanda, Francuzi sa Ukrajinom

Izvor: Politika, 21.Okt.2013, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska protiv Islanda, Francuzi sa Ukrajinom

CIRIH – Fudbalska reprezentacija Hrvatske igraće protiv Islanda u baražu za Svetsko prvenstvo 2014. godine, dok će se Portugalija sastati sa Švedskom, odlučeno je danas žrebom u Cirihu.

U preostala dva meča sastaće se Ukrajina i Francuska, odnosno Grčka i Rumunija

Parovi baraža:

Portugalija - Švedska
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Ukrajina - Francuska

Grčka - Rumunija

Island - Hrvatska

Prve utakmice baraža za SP igraju se 15. novembra, a revanš mečevi su četiri dana kasnije.

Mundijal u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula sledeće godine.

Kovač: zadovoljni smo žrebom, ali još nismo prošli

BEOGRAD – Selektor fudbalera Hrvatske Niko Kovač rekao je danas da je zadovoljan žrebom za baraž-utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

„Zadovoljan sam, ovo smo priželjkivali. Međutim, ne smemo zaboraviti da je Island bio drugi u svojoj grupi, tako da očekujemo pravu borbu. Sretni smo, ali još nismo prošli. To ne zaboravite. Island je mlada ekipa, imaju selektora koji je imao dobre rezultate sa Švedskom”, rekao je Kovač.

Hrvatska je danas na žrebu u Cirihu za protivnika u baražu izvukla selekciju Islanda. Prvi meč igraće se 15. novembra u Rejkjaviku, dok će četiri dana kasnije „vatreni” ugostiti Islanđane.

Hrvatska je grupnu fazu kvalifikacija završila na drugom mestu u Grupi A, iza Belgije, a ispred Srbije.

Islanđani su u ovim kvalfikacijama za Mundijal u Brazilu bili jedno od najvećih i najprijatnijih iznenađenja, pošto su u Grupi E došli do drugog mesta.

Iz Grupe E na Mundijal direktan plasman izborila je Švajcarska, dok su Slovenija, Norveška, Albanija i Kipar bili iza Islanda.

Lagerbek: Možemo da iznenadimo Hrvate

REJKJAVIK – Selektor fudbalske reprezentacije Islanda Lars Lagerbek rekao je danas da je Hrvatska favorit u baražu za Mundijal, ali je istakao da njegova ekipa može da napravi iznenađenje.

„Bilo koga da smo izvukli u baražu, čekao bi nas težak posao. Biće to zanimljiv dvomeč sa Hrvatskom, već sam kao selektor Švedske imao prilike da se sretnem sa njima. Mi smo autsajderi, ali jedva čekamo predstojeće duele”, kazao je Lagerbek islandskim medijima.

Island će prvi put u istoriji igrati baraž za neko veliko fudbalsko takmičenje.

„U ovim kvalifikacijama smo već napravili nekoliko iznenađenja i nadam se da se nećemo zaustaviti. U dve utakmice uvek imate šanse, znam da moja ekipa ima kvalitet i karakter”, poručio je iskusni švedski stručnjak.

Selektor Francuske zadovoljan žrebom

PARIZ – Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam rekao je danas da je zadovoljan žrebom za baraž-utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se doržava iduće godine.

„Zadovoljan sam žrebom. Ukrajina ima dobar tim, tako da neće biti lako. Mislim da nisu izgubili ni jedan meč u kvalifikacijama, jako dobro su igrali. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo”, rekao je Dešam, a preneli su francuski mediji.

Dešam je kazao da je dobro što će se revanš meč igrati u Francuskoj.

„Drugu utakmicu igramo kod kuće, to je plus. Ali, moramo da se u prvoj utakmici izborimo za dobar rezultat koji će nam dati šansu u revanšu”, rekao je Dešam.

Francuska i Ukrajina igraće 15. i 19. novembra u baražu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Agencije

objavljeno: 21.10.2013.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Baraž za SP: Island stoji Hrvatskoj na putu do Brazila

Izvor: Dzungla.org, 21.Okt.2013

Fudbalska reprezentacija Hrvatske igraće protiv Islanda u baražu za Svetsko prvenstvo 2014. godine, dok će se Portugalija sastati sa Švedskom, odlučeno je žrebom u Cirihu. U preostala dva meča sastaće se Ukrajina i Francuska, odnosno Grčka i Rumunija. Prve utakmice baraža za SP igraju...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.