HRVATICA NAS VODI U EU: Nova savetnica Ivice Dačića!

Izvor: Kurir, 16.Jul.2013, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATICA NAS VODI U EU: Nova savetnica Ivice Dačića!

Tamara Obradović Mazal pomoći će Srbiji u pregovorima za ulazak u Evropsku uniju

ZAGREB - Tamara Obradović Mazal postala je savetnica srpskog premijera Ivice Dačića za evropske integracije!

Obradović Mazal je dugi niz godina radila na raznim funkcijama u hrvatskoj državnoj administraciji. Još 1999. godine počela je da radi u tadašnjem Ministarstvu evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << integracija. U vladi Ivice Račana kao pomoćnica ministra radila je na prikupljanju odgovora ili njih nekoliko hiljada koja je Hrvatska slala u Brisel na samom početku.

Bila je u pregovaračkom timu zamenica glavnog pregovarača, ali i prva državna sekretarka u Sanaderovoj i Kosoričinoj vladi u Ministarstvu ekonomije. U Milanovićevoj vladi bila je zamenica ministra ekonomije Radimira Čačića. Ona je i ključna osoba koja je operativno odradila i završni posao oko privatizacije brodogradnje.

Mazal će svojim znanjem pomoći Srbiji da se pravno i organizacijski uskladi za početak pregovora koji bi trebali početi 2014.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hrvatica savetuje Dačića

Izvor: Blic, 16.Jul.2013

Bivša funkcionerka hrvatske vlade Tamara Obradović Mazal postala je savetnica za evropska pitanja predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića, javila je danas zagrebačka Televizija Nova...Navodi se da je, iako ima status posebnog savetnika, Tamara Obradović Mazal žena koja će svojim znanjem pomoći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.