Đoković - neka se spremi Čilić

Izvor: Politika, 28.Maj.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - neka se spremi Čilić

Novak Đoković po deveti put u karijeri pregazio Francuza Šardija sa 6:1, 6:4, 6:2 i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. – Od Hrvata do sada izgubio samo jedan set u osam mečeva

Od izveštača Žurnala

Pariz Neki ljudi nikad ne napreduju pa tako ni Žeremi Šardi. Francuz je po deveti put u isto toliko susreta poražen od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Novaka Đokovića. I ni deveti put nije uspeo da osvoji set – 6:1, 6:4, 6:2.

- Očekivao sam teži meč s obzirom da je Francuz koji igra u Francuskoj i da je pobedio Federera pre dve nedelje – priznao je Đoković.- Trudio sam se da budem skoncentrisan na ono što treba da uradim, ali sam verovao da će on pružiti više.

Nole je potom analizirao pobedu.

- Meč je protekao kako sam želeo, u moju korist od početka do kraja. Imao sam kontrolu nad igrom. Nije bio lep meč za gledanje, dosta grešaka, pogotovo sa njegove strane. Želeo sam da budem čvrst sa osnovne linije i ne dozvolim mu da se vrati, pogotovo u drugom setu. Servis mi nije išao baš najbolje, s tim elementom nisam bio zadovoljan danas, ali još je početak turnira, tek se prilagođavaju određeni segmenti u igri, još ne funkcioniše sve na najvišem nivou. Radimo na tome, dobro je što uvek ima dan između mečeva da se neke stari uvežbaju.

Protiv Šardija je tačno znao šta ga čeka.

- Vremenski uslovi su se menjali od početka do kraja, još jedan meč u kome morate da budete psihološki jaki. Znao sam da će on rizikovati iz forhenda, kao i da ima jak servis. Ali, uspeo sam da ga nateram da igra više prebacivanja, što ga je koštalo puno grešaka.

Danas je slobodan dan a već sutra je ozbiljan megdan. Rival je Marin Čilić koji je protiv Novaka do sada prolazio za nijansu bolje od Šardija, bar je osvojio set u osam poraza, ali sada u svom štabu ima jednog velikana.

- Moraću još bolje da igram nego danas. Otkako je počeo da trenira sa Goranom Ivaniševićem, igra mnogo mnogo bolje. Pogotovo je popravio servis. On je veliki čovek, ume da bude veoma agresivan. Uslovi za igru mogu mnogo da utiču na ovaj meč. Bio je povređen i nije igrao nekoliko meseci, ali sada je opet u usponu – dobro je Nole obavešten šta ga čeka.

Odavno se nije dogodilo da toliko favorita ispadne u otvaranju turnira – ženski turnir je ostao bez prva dva nosioca, Serene Vilijems i Na Li, a muški bez broja 3, Stanislasa Vavrinke. Novaka to ne brine.

- Slabije rangirani igrači uvek imaju jak motiv protiv favorita, a to naročito dolazi do izražaja u prvim kolima najvećih turnira. Za mene je veliko iznenađenje da je Serena izgubila, ali ja nikada ne potcenjujem protivnike.

Sa Vavrinkom mu je bilo lako da se solidariše.

- Sećam se kada sam ja 2008. osvojio prvi gren slem u Melburnu. Zato znam kroz kakav period on prolazi. Prvi put je došao na jedan gren slem kao favorit. To je potpuno novo iskustvo, to će ostati uz njega do kraja karijere. On je sada veliki šampion i biće favorit na skoro svim takmičenjima. To je potpuno nova dimenzija za njega.

I Švajcarcu se ceo život promenio, baš kao i Srbinu pre šest godina.

- Mogu da se identifikujem sa Stenom. Pre prvog velikog trofeja, ne osećate veliki pritisak, samo dođete na stadion da igrate, ne brinući mnogo o stvarima van terena, a onda se odjednom sva pažnja okrene prema vama. Odjednom, morate da mislite o svemu drugome. Hvala vam novinari na tome – našalio se Novak.

----------------------------------------------

Navijaću za komšije u Brazilu

Na pitanje ko će osvojiti Svetski kup u fudbalu, Nole nije imao jednog kandidata.

- Mnogo je jakih reprezentacija. Teško je izabrati jednu. Španija ima odličan tim, Brazil je domaćin, Nemačka je uvek jaka

A za koga će navijati.

- Na žalost, Srbija ne učestvuje pa ću ja navijati za naše komšije, Bosnu i Hrvatsku. Volim fudbal i uživaću.

V. Veličković

objavljeno: 28.05.2014.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Tenis

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković ekspresno u treće kolo Rolan Garosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2014

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas ubedljivo savladao Francuza Žeremija Šardija sa 6:1, 6:4, 6:2.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đoković: Ovo nije moj maksimum

Izvor: B92, 28.Maj.2014

Novak Đoković rekao je da još ne igra na maksimalnom nivou na Rolan Garosu, ali je zadovoljan jer je lako eliminisao Žeremija Šardija u drugom kolu..."Trudio sam da budem koncentrisan na svoju igru, nisam obraćao pažnu previše na protivnika, ali očekivao sam veći otpor. Servis mi nije išao...

Nastavak na B92...

Nole se plasirao u treće kolo

Izvor: JavneVesti.com, 29.Maj.2014, 01:00

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je bez mnogo muke savladao Francuza Žeremija Šardija u drugom kolu Rolan Garosa – 6:1, 6:4, 6:2.. .  . Najveće opasnosti od 42. tenisera sveta Đoković je lako neutralisao. Francuz nije mogao da zapreti svojim servisom i forhendom, jer je Đoković odlično...

Nastavak na JavneVesti.com...

RG: Nadal sa pola snage do trećeg kola

Izvor: Sportal.rs, 29.Maj.2014

Rafael Nadal se posle dva meča bez izgubljenog seta plasirao u šesnaestinu finala Rolan Garosa. On je u drugom kolu sa pola snage savladao Dominika Tima iz Austrije rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:3.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.