DSS: Proglasom za odustajanje od EU

Izvor: RTS, 19.Nov.2012, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Proglasom za odustajanje od EU

Odustajanje od puta ka Evropskoj uniji i proglašenje političke neutralnosti zemlje glavni su zahtevi u proglasu Demokratske stranke Srbije koja poziva građane da potpišu taj dokument.

Demokratska stranka Srbije pozvala je građane da potpišu proglas kojim od vlasti traži odustajanje od daljeg puta u Evropsku uniju i proglašenje političke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neutralnosti zemlje.

"Srbija je ugrožena. Vlasti države Srbije posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova postale su saučesnici u postepenom otimanju Kosova i Metohije trgujući sa EU po cenu nacionalnih i istorijskih vrednosti Srbije", navodi se u tekstu proglasa.

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica rekao je da je ta stranka odlučila da izađe u javnost sa zahtevom da se odustane od evrospkih integracija jer je uverena da je većina građana protiv članstva u EU, uprkos onome što, kako je naveo, rade Vlada i državne institucije.

"Test za Vladu će biti da li će priznati granicu između Srbije i Kosova i Metohije. Skeptičan sam da će Vlada taj test položiti", istakao je Koštunica.

Koštunica je rekao da je Srbija imala samo korist od vojne neutralnosti i da bi isto tako korist imala od političke. On je upozorio da svako povlađivanje interesima EU znači dalje ponižavanje Srbije.

Lider DSS-a je naveo i da najnovija presuda Haškog tribunala, kojom su dvojica hrvatskih generala oslobođeni svake odgovornosti, predstavlja najveći zločin, koji svoje pokriće ima u EU. 

U proglasu se navodi da je Srbija ugrožena, kao i da su vlasti Srbije posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova postale učensnice u postepenom otimanju Kosova, trgujući sa EU po cenu nacionalnih i istorijskih vrednosti Srbije.

"EU ne samo što ponižava Srbiju preko Haškog tribunala, već je i bezobzirno ucenjuje podstičući nove separatističke ambicije Vojvodini i Raškoj oblasti", piše u proglasu. 

Potpisavanje proglasa DSS-a počeće u subotu, 24. novembra, u Beogradu, a nakon toga i u drugim delovima zemlje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Građani da potpišu proglas za odustajanje od EU

Izvor: Press, 19.Nov.2012

Demokratska stranka Srbije (DSS) pozvala je danas građane da potpišu njen proglas kojim od vlasti traži odustajenje od daljeg puta u Evropsku uniju (EU) i proglašavanje političke neutralnosti zemlje...U tekstu proglasa se navodi: "Srbija je ugrožena. Vlasti države Srbije posle jednostranog proglašenja...

Nastavak na Press...

Proglas DSS: Odustati od Evropske unije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2012

Srbija je ugrožena. Vlasti države Srbije posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova postale su saučesnici u postepenom otimanju Kosova i Metohije trgujući sa EU po cenu nacionalnih i istorijskih vrednosti Srbije, stoji u proglasu Demokratske stranke Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.