Srbija se nada novoj medalji

Izvor: Danas, 14.Avg.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se nada novoj medalji

Beograd - Nakon što je Ivana Španović očekivano osvojila medalju u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u Cirihu red je došao na Emira Bekrića da pokuša da ponovi uspeh sa Svetskog prvenstva u Moskvi kada su se upravo dvoje mladih atletičara okitili odličjima u svojim disciplinama.

Finale trke na 400 metara sa preponama na programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je danas od 20.52 ukoliko ne bude bilo nevremena kao prethodnih dana, a za medalju će se boriti i 21-godišnja Amela Terzić na 1.500 metara od 19.25. Od srpskih takmičara na borilište danas će izaći i Dragana Tomaševića koja će bacati disk u kvalifikacijama od 10.10, a na programu je i kvalifikaciona trka na 1.500 metara u muškoj konkurenciji, gde će veteran Goran Nava predstavljati Srbiju (11.50).

Emir Bekrić se kao drugi u svojoj polufinalnoj grupi plasirao u finale, ali je od svih finalista imao najlošiji rezultat, što u odlučujućoj trci ne mora ništa da znači, jer je ubedljivo najuspešniji od svojih konkurenata ako se cela karijera uzme u obzir. Ove godine Bekrićev rekord je 49,21 sekunda, dok je lični od 48,05 sekundi istrčao u Moskvi prošle godine. Od osmorice finalista četvorica su ove sezone trčali ispod 49 sekundi. Medalja svakako ne bi bila iznenađenje, jer je branilac srebra iz Helsinkija sa EP od pre dve godine više puta dokazao da je najbolji kada je to najbitnije.

U petak će Srbija imati još jednog finalistu, a to je debitantkinja na seniorskom evropskom takmičenju Amela Terzić. Ona je svoj primarni cilj ispunila plasmanom u finale i od nje se ne očekuje medalja jer ima tek 21 godinu, a među 12 najboljih plasirala se iz kvalifikacija sa desetim najboljim vremenom.

Dragana Tomašević boriće se u kvalifikacionoj grupi A na početku programa u petak za treće uzastopno finale na evropskim šampionatima, a najbolji rezultat do sada joj je šesto mesto 2010. godine. Ako se u obzir uzmu i rezultati ostalih atletičarki od 32-godišnje članice AK Sirmium bilo bi u potpunosti realno da obezbedi još jedno finale za Srbiju.

Atletičar kojem je ovo verovatno poslednje veliko takmičenje, Goran Nava (rođen 1981) trčaće danas u kvalifikacijama na 1.500 metara. Na prethodnom šampionatu 2012. osvojio je sedmo mesto.

Kopljaši sinoć za uspeh karijere

Tatjana Jelača je nakon sjajnog nastupa u kvalifikacijama nastupala sinoć u finalu Evropskog prvenstva u bacanju koplja i pokušala da osvoji prvu medalju na ovako značajnom seniorskom takmičenju. Njen vršnjak, 24-godišnji Vedran Samac, debitovao je u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u jakoj konkurenciji i pokušao da obori lični rekord.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.