Odbojkašice u grupi sa Poljskom, Češkom, Slovačkom...

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice u grupi sa Poljskom, Češkom, Slovačkom...

Odbojkašice Srbije igraće u Grupi B sa selekcijama Poljske, Češke, Slovačke, Kipra i Islanda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, saopštila je danas Evropska odbojkaška unija (CEV).

Kvalifikacione utakmice u Grupi B igraće se u Poljskoj od 30. maja do 4. juna naredne godine.

U Grupu A su selekcije Hrvatske, Rusije, Mađarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Grčke, Austrije i Gruzije, dok su u Grupi C Bugarska, Turska, Rumunija, Švajcarska, Crna Gora i Kosovo.

U Grupi D su Belgija, Italija, Belorusija, Španija, Letonija i Bosna i Hercegovina, u Grupi E Azerbejdžan, Holandija, Izrael, Ukrajina, Danska i Norveška, a u Grupi F Portugal, Nemačka, Francuska, Finska, Slovenija i Estonija.

Pobednice šest grupa izboriće plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija. Treća runda će se igrati od 22. do 27. avgusta 2017, a prve dve selekcije će ostvariti plasman na SP u Japanu.

Na Svetskom prvenstvu 2018. godine igraće 24 reprezentacije, a plasman su do sada obezbedili organizator Japan i SAD - svetski prvak.

Autor: Beta/ foto: OSS
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.