VIDEO: Srušio se vojni avion na Sumatri, 30 osoba poginulo

Izvor: Večernje novosti, 30.Jun.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Srušio se vojni avion na Sumatri, 30 osoba poginulo

DžAKARTA - Najmanje 30 osoba je poginulo kada se avion Herkules C-130 srušio u rezidencijalni deo grada Medana, na Sumatri, izjavio je danas portparol indonežanske Spasilačke agencije Hisar Turnip Rojtersu."Najnovija informacija koju imamo jeste da je 30 osoba poginulo... Broj bi mogao da bude i veći", rekao je on.Komandant vazduhoplovnih operacija Agus Dvi Putranto rekao je prethodno lokalnoj televiziji da se u avionu nalazilo 12 članova posade, ali se još ne zna koliko se ukupno ljudi nalazlio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u avionu, preneo je AP.Portparol indonežanskih vazduhoplovnih snaga Di Badarmanto izjavio je da je avion pao nešto posle ponoći, samo nekoliko minuta nakon što je poletao sa aerodroma u Medanu.Indonežanska televizija je prikazala snimak aviona u plamenu. Rojters prenosi izveštaj lokalne televizije da je avion pao na dve kuće i jedan automobil. Ovo je drugi put u poslednjih 10 godina da dolazi do pada aviona u Medanu.Septembra 2005. godine Boing 737 Mandala Erlajnsa srušio se ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Polonija u Medanu kada su poginule 143 osobe.Medan ima oko 3,4 miliona stanovnika i treći je najnaseljeniji grad u Indoneziji.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U indonežanskom avionu bilo 113 ljudi, nema preživjelih

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015

DŽAKARTA - U vojnom avionu indonežanskih vazduhoplovnih snaga koji se danas srušio na Sumatri, nalazilo se 113 ljudi, a vjeruje se da nema preživjelih, saopštio je šef vazduhoplovnih snaga Indonezije Agus Supriatna...U avionu herkules C-130 bili su 101 putnik i 12 članova posade, kada se srušio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.