NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

VIDEO: Srušio se vojni avion na Sumatri, 30 osoba poginulo

Tanjug

30. 06. 2015. u 09:22

Najmanje 30 osoba je poginulo kada se avion Herkules C-130 srušio u rezidencijalni deo grada Medana, na Sumatri, izjavio je danas portparol indonežanske Spasilačke agencije Hisar Turnip Rojtersu

ВИДЕО: Срушио се војни авион на Суматри, 30 особа погинуло

Mesto nesreće
Foto: Tanjug / AP

DžAKARTA - Najmanje 30 osoba je poginulo kada se avion Herkules C-130 srušio u rezidencijalni deo grada Medana, na Sumatri, izjavio je danas portparol indonežanske Spasilačke agencije Hisar Turnip Rojtersu.

"Najnovija informacija koju imamo jeste da je 30 osoba poginulo... Broj bi mogao da bude i veći", rekao je on.

Komandant vazduhoplovnih operacija Agus Dvi Putranto rekao je prethodno lokalnoj televiziji da se u avionu nalazilo 12 članova posade, ali se još ne zna koliko se ukupno ljudi nalazlio u avionu, preneo je AP.

Portparol indonežanskih vazduhoplovnih snaga Di Badarmanto izjavio je da je avion pao nešto posle ponoći, samo nekoliko minuta nakon što je poletao sa aerodroma u Medanu.

Indonežanska televizija je prikazala snimak aviona u plamenu. Rojters prenosi izveštaj lokalne televizije da je avion pao na dve kuće i jedan automobil. Ovo je drugi put u poslednjih 10 godina da dolazi do pada aviona u Medanu.

Septembra 2005. godine Boing 737 Mandala Erlajnsa srušio se ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Polonija u Medanu kada su poginule 143 osobe.

Medan ima oko 3,4 miliona stanovnika i treći je najnaseljeniji grad u Indoneziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

OTAN

30.06.2015. 20:01

@Eh bre Indonežani - @Eh.......I te "kante" su mnogo bolje od ruskih škartova,antonova(aerodrom Surčin....i mnogi drugi slučajevi),TU-95 koji promaši pistu zbog požara na motoru....etc ! Uostalom,Hercules jesu napravili najmoćniji na svetu samo je pitanje kako ga korisnik-kupac održava, a to je država Indonezija !

serbind

01.07.2015. 15:02

@Eh bre Indonežani - Jesi li ti nekada bio u Indoneziji pa znas kako Indonezani odrzavaju vojne avione? Pa oni su na stepenu razvijenosti na kome mi mozemo samo da zavidimo. Nije Indonezija Kongo.

КИР СРБИН

30.06.2015. 20:17

Јопе` па Мерички јероплан? Ма јели то могуће? Па пређе неки дан пао, па пређе неке неђеље, докле бре више?