Produženo vanredno stanje u Fergusonu

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produženo vanredno stanje u Fergusonu

Vlasti okruga Sent Luis produžili su za još najmanje 24 sata vanredno stanje u Fergusonu u Misuriju, uvedenog pre tri dana posle izbijanja nasilja na obeležavanju godišnjice smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna, koga je ubio beli policajac.

Protesti su od ponedeljka mnogo mirniji i u poslednjih 48 sati niko nije uhapšen.

Tokom mirnog marša obeležavanja godišnjice ubistva Majkla Brauna došlo je do pucnjave izmedju policije i 18-godišnjeg crnca Tajrona Harisa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je optužen za napad na policijske službenike.

U Fergusonu je obeležena godišnjica smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna komemorativnim maršom, koji se završio nasilnim protestom, pucnjavom i ranjavanjem dva demonstranta.

Oko 150 ljudi uhapšeno je u nekoliko dana protesta u Fergusonu.

Nenaoružani Braun ubijen je 9. avgusta prošle godine u Fergusonu od belog policajca, što je pokrenulo osnivanja opštenacionalnog pokreta "Životi crnaca znače".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još 24h vanrednog stanja u Fergusonu

Izvor: B92, 14.Avg.2015

Vlasti okruga Sent Luis produžili su za još najmanje 24 sata vanredno stanje u Fergusonu u Misuriju, uvedenog pre tri dana...Vanredno stanje je uvedeno posle izbijanja nasilja na obeležavanju godišnjice smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna, koga je ubio beli policajac...Protesti su od ponedeljka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.