Produženo vanredno stanje u Fergusonu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2015, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produženo vanredno stanje u Fergusonu

FERGUSON - Vlasti okruga Sent Luis produžili su za još najmanje 24 sata vanredno stanje u Fergusonu u Misuriju, uvedenog prije tri dana poslije izbijanja nasilja na obilježavanju godišnjice smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna, koga je ubio bijeli policajac.

Protesti su od ponedjeljka mnogo mirniji i u posljednjih 48 sati niko nije uhapšen.

Tokom mirnog marša obilježavanja godišnjice ubistva Majkla Brauna   došlo je do pucnjave između policije i 18-godišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << crnca Tajrona Harisa, koji je optužen za napad na policijske službenike.

U Fergusonu je obilježena godišnjica smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna komemorativnim maršom, koji se završio nasilnim protestom, pucnjavom i ranjavanjem dva demonstranta.

Oko 150 ljudi uhapšeno je u nekoliko dana protesta u Fergusonu.

Nenaoružani Braun ubijen je 9. avgusta prošle godine u Fergusonu od bijelog policajca, što je pokrenulo osnivanja opštenacionalnog pokreta "Životi crnaca znače".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ferguson: Vanredno stanje produženo za 24 časa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2015

Vlasti američkog okruga Sent Luis produžile su za 24 časa vanredno stanje u Fergusonu, u državi Misuri, gdje su održani protesti godinu dana poslije pogibije nenaoružanog crnačkog tinejdžera u intervenciji policajca bijelca...Portparol lokalne administracije rekao je da je vanredno stanje u ovom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.