Dva mrtva u napadu pobunjenika na sedište Vlade u Libiji

Izvor: Blic, 08.Maj.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva mrtva u napadu pobunjenika na sedište Vlade u Libiji

Tripoli - Dva stražara pred sedištem Vlade Libije u centru Tripoliju su danas poginula, a nekoliko je ranjeno u napadu bivših pobunjenika koi zahtevaju isplatu novčane naknade, rekao je za AFP zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Desetine bivših pobunjenika napale su sedište Vlade pošto su ga opkolile.

Oni zahtevaju obećanu "premiju" za rušenje vlasti libijskog vodje Moamera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gadafija prošle godine, rekao je za AFP jedan vladin zvaničnik.

- Pucali su i iz protivavionskih topova.Jedna grupa je uspela da uđe u zgradu i tamo se puca - rekao je taj zvaničnik koji je bio u zgradi tokom napada.

Svedoci kažu da su oklopna vozila opkolila sedište Vlade i blokirala sve okolne ulice.

Portparol Vlade Naser al Mana u izjavi za AFP je umanjio značaj napada, rekavši samo da su bivši pobunjenici došli u sedište Vlade gde pregovaraju sa ministrom odbrane o "bonusu".

Vlada je pre nekoliko meseci počela isplatu "bonusa" pobunjenicima, ali to ne čini već nekoliko nedelja zbog "uocenih nepravilnosti".

To je razljutilo pobunjenike koji nisu dobili svoj deo. Oni su 10. aprila prvi put zbog toga napali sedište Vlade.
Pogledaj vesti o: Tripoli,   Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libija: Ubijena dvojica čuvara zgrade vlade u Tripoliju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Maj.2012

Dvojica  čuvara zgrade libijske vlade ubijena su u središtu  Tripolija, a nekoliko ih je ranjeno u napadu koji su izveli bivši pobunjenici tražeći od vlade novčanu naknadu, izjavio je jedan dužnosnik  ministarstva unutarnjih poslova. Glasnogovornik vlade Naser el-Mana je umanjio težinu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tripoli: Ustanici oružjem traže plate

Izvor: RTS, 08.Maj.2012

U napadu pobunjenika na sedište prelazne vlade poginule najmanje tri osobe,a više ih je ranjeno. Uzrok napada neisplaćene plate pobunjenicima, koji su se 2011. godine borili protiv režima Moamera Gadafija...Bivši libijski pobunjenici napali su sedište privremene vlade u Tripoliju i u tom napadu...

Nastavak na RTS...

Libijske vlasti upozoravaju naoružane pobunjenike

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Maj.2012, 17:40

Libijska vlada najavila je danas da će upotrebiti silu protiv odmetnutih i teško naoružanih bivših pobunjenika koji su poslednjih dana napadali vladine zgrade tražeći neisplaćene zarade. Libijske vlasti bile su primorane da upotrebe silu juče da bi potisnuli desetine naoružanih ljudi koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.