Žreb za Eurobasket: Srbija protiv Španije, Nemačke, Turske i Italije!

Izvor: Blic, 08.Dec.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za Eurobasket: Srbija protiv Španije, Nemačke, Turske i Italije!

Košarkaška reprezentacija Srbije će naredne godine učestvovati na Eurobasketu, a u grupi će biti sa Španijom, Turskom, Italijom, Nemačkom i Islandom.

Podsetimo, Šampionat će nakon odustajanja Ukrajine zbog političke situacije u zemlji biti održan u Francuskoj (Monpelje i Lil), Nemačkoj (Berlin), Hrvatskoj (Zagreb) i Letoniji (Riga).

Nosioci su određeni na osnovu plasmana na prethodnom Evropskom prvenstvu, zatim prema rezultatima u kvalifikacijama, no po prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put je svakoj od zemalja-organizatora omogućeno da "izabere svog partnera".

Tako će Slovenci (iz našeg šešira) biti u grupi sa Hrvatskom, Francuzi su "prigrabili" Fince, Nemci Turke, a Letonci Estonce, što znači da će "orlovi" dobiti Litvaniju ili Španiju, pa će igrati u Rigi ili Berlinu.

Grupna faza održaće se od 5. do 11. septembra, završnica će trajati od 12. do 20. septembra u Lilu.  Iz svake šestočlane grupe, po tri najbolje ekipe prolaze u drugu fazu. U njoj se formiraju nove dve grupe, a iz njih po četiri najuspešnije reprezentacije idu u četvrtfinale.

Trenutno je u toku ceremonija predstavljanja domaćina, posle čega na red dolazi i ono najvažnije, izvlačenje grupa. Za to su zaduženi naš Dejan Bodiroga, zatim Patrik Femerling, Antoan Rigodo, Gordan Giriček, Radoslav Nesterović i Letonka Gunta Baško.

Grupe:

Grupa A: Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael

Grupa B: Španija, Srbija, Turska, Italija, Nemačka, Island

Grupa C: Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija

Grupa D: Litvanija, Ukrajina, Letonija, Belgija, Češka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Težak žreb za Eurobasket: Srbija protiv Španije, Nemačke, Turske i Italije u Berlinu!

Izvor: Blic, 08.Dec.2014

Košarkaška reprezentacija Srbije će naredne godine učestvovati na Eurobasketu, a u grupi će biti sa Španijom, Turskom, Italijom, Nemačkom i Islandom...Podsetimo, Šampionat će nakon odustajanja Ukrajine zbog političke situacije u zemlji biti održan u Francuskoj (Monpelje i Lil), Nemačkoj (Berlin),...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.