Žervinjo produžio kletvu Juvea

Izvor: B92, 22.Jan.2014, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žervinjo produžio 'kletvu' Juvea

Fudbaleri Rome plasirali su se u polufinale Kupa Italije, pošto su na "Olimpiku" minimalnim rezultatom savladali velikog rivala torinski Juventus.

Obe ekipe počele su duel u skoro najjačim sastavima, ali nismo videli previše fudbala na stadionu u Rimu.

Gol odluke postigao je bivši napadač Arsenala Žervinjo u 75. minutu, posle odlične polukontre De Rosija i Strotmana. Adem Ljajić meč je počeo na klupi, da bi u 79. minutu ušao umesto žive legende kluba Frančeska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Totija.

Do jedinog gola na meču nismo videli previše šansi, igra se uglavnom odvijala na sredini terena, s tim da je Roma na periode bila nešto opasnija. Juventus je uspeo da postigne gol na startu drugog dela igre, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Posle greške na sredini terena, De Rosi je povukao loptu kroz sredinu i vukao je do šesnesterca, pre nego što je proigrao Strotmana na levom boku. Žervinjo je u tom trenutku bio iza leđa čuvara, ali je 'osetio' da će centaršut ići na prvu, pa se prišunjao i petom, u stilu Zlatana Ibrahimoviča, smestio loptu u mrežu.

Juventus je do kraja meča pokušao da nastavi niz, i postigne pogodak i na 58. uzastopnom meču, ali Vidal nije bio dovoljno precizan. Takođe, "Stara dama" ostala je bez trofeja u Kupu i posle 19 godina.

Parovi četvrtfinala Kupa Italije:

utorak:

Roma – Juventus 1:0

Žervinjo 75

sreda:

Milan – Udineze

četvrtak:

Fiorentina – Sijena

29. januar:

Napoli – Lacio

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žervinjo produžio 'kletvu' Juvea

Izvor: B92, 22.Jan.2014

Fudbaleri Rome plasirali su se u polufinale Kupa Italije, pošto su na "Olimpiku" minimalnim rezultatom savladali velikog rivala torinski Juventus...Obe ekipe počele su duel u skoro najjačim sastavima, ali nismo videli previše fudbala na stadionu u Rimu...Gol odluke postigao je bivši napadač Arsenala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.