WB2015: Đoković danas brani titulu i juri treći vimbldonski pehar

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WB2015: Đoković danas brani titulu i juri treći vimbldonski pehar

Novak Đoković igra danas protiv Rodžera Federera četvrto finale na londonskoj travi, boreći se za treći pehar na najprestižnijem turniru na svetu.

Prvi reket sveta ove godine u Londonu izgubio je samo dva seta, i to u osmini finala od Kevina Andersona.

Novak na terenima "Ol Ingland klaba" brani titulu, pošto je prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u finalu porazio upravo Federera sa 3:2 u setovima. Iako mnogi smatraju da Đoković u Londonu ne igra svoj najbolji tenis, prvi reket sveta je u prvih šest mečeva izgubio samo dva seta.

To je ujedno bio i najteži meč za Novaka, ne samo na turniru već, prema njegovim rečima, u karijeri na Vimbldonu, ali je uspeo da nadoknadi dva seta minusa (oba izgubljena posle taj-brejkova) i plasira se u četvrtfinale. Prethodno su, redom i bez izgubljenog seta, padali Kolšrajber, Nijeminen i Tomić, rivali koji ne pripadaju samom svetskom vrhu, ali igrači sa solidnim renomeom u svetu tenisa.

Četvrtfinale protiv Marina Čilića bila je posebna priča. Novak je Hrvata savladao u tri seta (6:4, 6:4, 6:4), a da pritom nije pružio rivalu nijednu brejk priliku.

U današnjem finalu protivnik je Rodžer Federer. Biće to njihov 40. međusobni duel, a Švajcarac ima jednu pobedu više.

Meč počinje u 15 časova.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dvoboj kraljeva na Vimbldonu

Izvor: Politika, 11.Jul.2015

Danas u 15 časova, u reprizi nezaboravnog prošlogodišnjeg finala, branilac titule i najuspešniji ove decenije Novak Đoković protiv najboljeg svih vremena Rodžera Federera, 40. put..Od našeg izveštača..Jedan je kralj riterna, drugi kralj servisa. Jedan najbolje vraća servis na svetu, drugi...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.