Izvor: B92, 20.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolo: Jadran ljut na Partizan

Uprava vaterpolo kluba Jadrana iz Herceg Novog, šampiona Srbije i Crne Gore, izuzetno je ljuta na beogradski Partizan zbog toga što je u jeku priprema Jadrana za finalni turnir Lige evropskih šampiona, pregovarao i doveo golmana Denisa Šefika u svoje redove.

"Zahvaljujem se Partizanu i direktoru Djordju Stefanoviću što nam rasturaju tim pre početka završnog turnira (u Budimpešti). Baš im hvala. Našao je kad da nas uzdrma, ali vratićemo ovo Partizanu. Bojim se da im nije stalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do našeg uspeha", ironično je izjavio direktor Jadrana Boro Mračević, prenose "Večernje novosti" od četvrtka.

Jadran će 28. maja igrati polufinalni meč protiv ruskog Šturma.

"Ništa ne bi bilo sporno da su objavili informaciju posle Budimpešte. Igrači su slobodni, mogu da idu gde hoće. Ali sada, kada se spremamo za finale, ovo je zabijanje noža u džigericu", rekao je Mračević.

Trener Jadrana Petar Porobić rekao je da je atmosfera u timu poremećena i optužio Stefanovića da je napravio "nekorektan i nesportski potez".

Novi direktor Partizana Djordje Stefanović odbacuje optužbe iz Jadrana ističući da Partizan želi da stvori šampionski tim, ali nikako po cenu da radi protiv vaterpola Srbije i Crne Gore.

"Netačno je da smo mi prvi objavili informaciju. Nigde nisam rekao da je Denis Šefik Partizanov. To je on sam rekao. Ni meni nije odgovaralo da se vest pojavi pre 11. juna, kada smo planirali predstavljanje pojačanja. I nama je ta informacija stvorila probleme zbog igrača i trenera u klubu", rekao je Stefanović.

Šefik je danas izjavio da će od naredne sezone biti igrač Partizana i dodao da je Partizanova ponuda bila najkonkretnija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.