Uživo: Đoković - Troicki 6:3, 2:3, kratak prekid zbog pucanja sajle na mreži

Izvor: Blic, 26.Mar.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Đoković - Troicki 6:3, 2:3, kratak prekid zbog pucanja sajle na mreži

Novak Đoković i Viktor Troicki uskoro će otpočeti meč osmine finala na turniru u Majamiju a taj duel možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Prvi gem na meču pripao je Đokoviću, koji nije izgubio ni poen na svoj servis. Nešto slično dugo je radio u prethodnom kolu, protiv Bagdatisa, kada je četiri prva gema na svoje servise >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osvojio bez izgubljenog poena.

Da ovo neće biti lak meč za Viktora pokazao je naredni gem, u kome je Nole prepustio samo poen svom rivalu, a onda sa tri uzastopna napravio brejk i poveo sa 2:0.

No, sve je naglo postalo uzbudljivo u trećem gemu. Na Novakove servise Troicki se najpre bolje snašao, poveo sa 15:40 i tako došao do prve dve brejk šanse. Ipak, ne samo da nije iskoristio njih, nego ni tri koje je odmah zatim stvorio, a jednu od njih savršenim lobom, pa je Đoković daleko većom mirnoćom u tim kritičnim trenucima uspeo da uveća svoju prednost na 3:0.

Da dobra Viktorova igra nagovestila je i kako će se odvijati naredni gemovi, no četiri sledeća nisu donela brejk šanse, jer su oba tenisera bila sigurna na svoje servise. A onda se desio jedan nesvakidašnji detalj: kod rezultata 5:2, Troicki je trebalo da nastavi da servira kod rezultata 30:30, no zbog pucanja sajle na mreži - meč je bio privremeno prekinut na oko pet minuta.

Nije to omelo Đokovića da nastavi u dotadašnjem ritmu, pa je prvi set rešio u svoju korist reuzultatom 6:3, a drugi otvorio brejkom, nedugo zatim i vođstvom od 2:0.

Iako je Novak u sledećem gemu poveo sa 0:40 na Viktorove servise, Troicki je sjajno odgovorio: prvo je spasao tri brejk lopte, a potom osvojio tri gema u nizu i poveo sa 3:2.

Ipak, to je bilo sve od Viktorovog naleta, jer je Đoković lako izjednačio, a onda bez greške odigrao na servise suparnika i brejkom poveo sa 4:2, pa sada servira za prednost od tri gema razlike.

Pobednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv Francuza Rišara Gaskea, koji je savladao Španca Alberta Ramosa sa 6:2, 5:7, 6:3.

Uoči meča

Imajući u vidu kvalitet, formu i tradiciju, Novak Đoković je apsolutni favorit protiv svog prijatelja iz reprezentacije Srbije sa kojim je osvojio Dejvis kup, ali je u poslednjem meču, u Parizu 2011, Viktor uspeo da osvoji set pa je to možda najava da najboljem sportisti sveta neće biti lako da produži seriju uspeha.

Od dosadašnjih 11 međusobnih duela, Novak je dobio poslednjih deset, a jedini put Troicki je došao do trijumfa u prvom susretu, 2007. u Umagu.

Pratite ovaj duel uz Blicsport.rs!

Povezane vesti: Novak: Viktora i mene čeka duel u golfu, pa tek onda u tenisu Troicki preokretom do pobede i meča sa Novakom Srbi u Majamiju: Novak igra sat iza ponoći, na terenu i Janko, Viktor, Ziki i Jelena Novak siguran protiv Viktora, Janko poražen, pobeda Zimonjića i Lodre! Gem po gem: Pobede Novaka i Nenada, porazi Jelene, Ane, Janka i Viktora!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak blizu pobede

Izvor: RTS, 26.Mar.2012

Susret dva naša tenisera. Novak bolji na startu i stiče brejk prednosti. Viktor uspeva da uđe u meč, i da parira Đokoviću, ipa Nole zadržava prednost i dobija set sa 6:3.Novak ima brejk prednosti i u drugom setu, Viktor uspeva da vrati brejk. Međutim, Nole ponovo vraća prednost...Svetski broj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.