Trećeligaš poslao Totenhem na popravni, Liverpul u četvrtfinalu uz tri autogola Brajtona

Izvor: Blic, 19.Feb.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trećeligaš poslao Totenhem na popravni, Liverpul u četvrtfinalu uz tri autogola Brajtona

Fudbaleri Stouka plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pobedom nad Kroulijem 2:0, iako su veći deo meča igrali bez isključenog Rorija Delapa. Svoju šansu za plasman među osam najboljih Totenhem će morati da potraži u novom meču protiv Stivenidža, pošto su se obrukali i odigrali samo 0:0, a Liverpul je do trijumfa od 6:1 stigao uz čak tri autogola igrača Brajtona.

Zbog nesmotrenog starta sa dve noge Delap je već u 17. minutu morao pre vremena u svlačionicu, ali to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije sputalo njegove saigrače da izbore pozitivan rezultat sa engleskim četvrtoligašem (Liga 2).

Kada se činilo da golova neće biti u prvom poluvreme, nakon faula nad Šoukrosom dosuđen je penal za Stouk koji je Valters pretvorio u 1:0. Izabranici Tonija Pulisa su već u 52. minutu udvostručili svoje vođstvo preko Pitera Krauča - visoki napadač je po običaju bio najviši u skoku nakon prekida i glavom sproveo loptu u mrežu golmana Kroulija.

Do kraja su uspeli da sačuvaju stečenu prednost i opravdaju ulogu favorita i sa desetoricom na terenu.

Njihov uspeh nisu uspeli da ponove fudbaleri Totenhema iako su sa svih 11 igrača igrali protiv Stivenidža, pa će morati da popravni, 7. marta na Vajt Hart Lejnu.

"Pevci" nisu mogli da zatresu mrežu trećeligaša bez nekolicine standardnih igrača, kao što su Emanuel Adebajor, Luka Modrić i Asue Ekoto, a najbolju prilku za tim iz Londona propustio je Luis Saha u prvom poluvremenu.

Istom igraču u nastavku meča sudija je poništio gol zbog ofsajd pozicije, pa je ostalo do kraja 0:0.

Što se Liverpula tiče, on je itekako opravdao ulogu favorita protiv Brajtona, ali se do konačnih 6:1 stiglo ne baš na uobičajeni način.

Na vodeći gol Škrtela Brajton je uzvratio u 17. minutu preko LuaLue, a onda je počela serija nesrećnih poteza autsajdera. Brajdkat je čak dva puta zatresao mrežu svog tima, a igrači Brajtona su i treći put postiggli autogol, i to preko Danka.

Do konačnog rezultata stiglo se uz pogotke Kerola i Suareza, koji se u strelce upisao u 85. minutu, četiri minuta nakon što je propustio da realizuje jedanaesterac.

FA kup, osmina finala:

Subota:

Čelsi - Birmingem 1:1

Everton - Blekpul 2:0

Milvol - Bolton 0:2

Norič - Lester 1:2

Sanderlend - Arsenal 1:0

Nedelja:

Krouli - Stouk 0:2

(Valters 42p, Krauč 52)

Stivenidž - Totenhem 0:0

Liverpul - Brajton 6:1


(Škrtel 5, Brajdkat 44a.g., 71.a.g., Kerol 57, Dank 74a.g., Suarez 85 - LuaLua 17)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FA kup: Igrači Brajtona tri puta savladali svog golmana!

Izvor: Sportal.rs, 19.Feb.2012

Duel između Liverpula i Brajtona nije bio neizvestan, a za sve su se potrudili, na nesreću, fudbaleri Brajtona koji su u meču osmine finala FA Kupa dali tri autogola.

Nastavak na Sportal.rs...

TRI AUTOGOLA ZA LIVERPUL

Izvor: Kurir, 20.Feb.2012, 11:50

Brajton pomogao crvenima da se plasiraju u četvrtfinale..Srećnici...Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su sinoć savladali ekipu drugoligaša Brajtona sa 6:1, a kuriozitet je da su na tom meču postignuta čak tri autogola. Totenhem nije uspeo da u gostima savlada trećeligaša...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.