Tina Maze objavila kraj karijere

Izvor: RTS, 21.Okt.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tina Maze objavila kraj karijere

Jedna od najboljih skijašica u posljednjih 10-ak godina, Slovenka Tina Maze, pred početak sezone u Soeldenu objavila je da završava profesionalnu karijeru i da će se od skijanja oprostiti trkom u Mariboru 7. januara. Maze nije nastupala od marta prošle godine kada je bila treća u veleslalomu u Maribelu, kojim je ostala bez drugog velikog Globusa u SK, posle čega je uzela godinu dana pauze.

"Više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nemam ni energije ni motivacije za trening. Imam planove za drugu karijeru, a potpisala sam ugovor s Eurosportom kao komentatorica za Igre u Pjongčangu", izjavila je 33-godišnja Maze u austrijskom Soeldenu gde će se tokom vikenda voziti prva trka sezone.
Slovenačka skijašica Tina Maze je dvostruka olimpijska pobednica iz Sočija u spustu i veleslalomu , ima 26 pobeda u Svjetskom kupu, četverostruka je svetska prvakinja (spust, veleslalom, superveleslalom, kombinacija), a ima i ukupnu pobedu u Svjetskom kupu. U SK je osvojila jedan veliki Kristalni globus i dva mala u veleslalomu i superveleslalomu.

Ona je 2013. oborila rekord po broju poena u SK sa 2.414, nadmašivši legendarnog Austrijanca Hermana Majera, a poslednju pobedu ostvarila je 12. decembra 2014. u veleslalomu u švedskom Oreu.
Maze je debitovala u Svetskom kupu 1999. kao 15-godišnjakinja, a karijeru će završiti verovatno na veleslalomskoj trci „Zlatna lisica" u Mariboru 7. januara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.