Читај ми!

Tina Maze objavila kraj karijere

Jedna od najboljih skijašica u posljednjih 10-ak godina, Slovenka Tina Maze, pred početak sezone u Soeldenu objavila je da završava profesionalnu karijeru i da će se od skijanja oprostiti trkom u Mariboru 7. januara. Maze nije nastupala od marta prošle godine kada je bila treća u veleslalomu u Maribelu, kojim je ostala bez drugog velikog Globusa u SK, posle čega je uzela godinu dana pauze.

"Više nemam ni energije ni motivacije za trening. Imam planove za drugu karijeru, a potpisala sam ugovor s Eurosportom kao komentatorica za Igre u Pjongčangu", izjavila je 33-godišnja Maze u austrijskom Soeldenu gde će se tokom vikenda voziti prva trka sezone.

Slovenačka skijašica Tina Maze je dvostruka olimpijska pobednica iz Sočija u spustu i veleslalomu , ima 26 pobeda u Svjetskom kupu, četverostruka je svetska prvakinja (spust, veleslalom, superveleslalom, kombinacija), a ima i ukupnu pobedu u Svjetskom kupu. U SK je osvojila jedan veliki Kristalni globus i dva mala u veleslalomu i superveleslalomu.

Ona je 2013. oborila rekord po broju poena u SK sa 2.414, nadmašivši legendarnog Austrijanca Hermana Majera, a poslednju pobedu ostvarila je 12. decembra 2014. u veleslalomu u švedskom Oreu.

Maze je debitovala u Svetskom kupu 1999. kao 15-godišnjakinja, a karijeru će završiti verovatno na veleslalomskoj trci „Zlatna lisica" u Mariboru 7. januara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије