Srbija posle drame ispustila pobedu, poraz u poslednjoj sekundi

Izvor: Press, 17.Jan.2013, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija posle drame ispustila pobedu, poraz u poslednjoj sekundi

U dramatičnoj završnici, naš tim je minut pre kraja, kod rezultata 24:24, imao napad sa igračem menje, ali je šut Momira Ilića izvaredno odbranio Slavomir Šmal. Poljacima je potom ostalo 17 sekundi da postignu pogodak i pobede i u tome je uspeo Oržehovski u poslednjoj sekundi. Završnica je bila identična onoj sa kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Londonu, kada je reprezentacija Srbije golom Ivana Nikčevića u poslednjoj sekundi izborila nerešen rezultat i plasman na olimpijski turnir.

Na sreću, večerašnji poraz nema tu težinu, jer naš tim i dalje ima realne šanse da osvoji prvo mesto u grupi i u osmini finala dobije najlakšeg protivnika iz D grupe, a to bi bio Alžir ili Egipat.

Ukoliko ne pobedimo Sloveniju sa dva gola razlike, bićemo treći u grupi i u osmini finala bi se sastali sa Špancima ili Hrvatima.

U večerašnjoj utakmici izabranici Veselina Vukovića su odigrali dva različita poluvremena. U prvom su briljirali i, ponajviše zahvaljujući fantastičnim odbranama Darka Stanića, koji je pored devet udaraca odbranio i dva sedmerca, imali su prednost od pet golova (18:13). Pad u igri počeo je već krajem poluvremena i Poljaci su, posle nekoliko naših grešaka u napadu, na odmor otišli sa samo dva gola zaostataka.

Posle deset minuta igre u drugom poluvreenu naš tim je ponovo imao lepu prednost od 19:15, a onda je usledio veliki pad i u 52. minutu Poljska je prvi put u meču povela (22:21). U narednih sedam minuta igralo se gol za gol, da bi uspedila završnica u kojoj rukometaši Srbije nisu uspeli da osvoje bar jedan bod.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u poslednjem sekundu izgubila od Poljske

Izvor: Politika, 17.Jan.2013

SARAGOSA – Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Saragosi od selekcije Poljske sa 25:24 (11:13), u 4. kolu C grupe prvenstva sveta u Španiji...To je prvi prvi poraz srpskih rukometaša nakon pobeda nad Južnom Korejom (31:22), Belorusijom (34:28) i Saudijskom Arabijom (30:20)...Poljaci takođe...

Nastavak na Politika...

Poraz Srbije u poslednjoj sekundi

Izvor: OkRadio.rs, 18.Jan.2013, 11:32

Rukometaši Srbije prvi put su poraženi na Svetskom prvenstvu u Španiji, a nakon dramatične završnice bolja je bila Poljska 25:24. Izabranici Veselina Vukovića vodili su tokom većeg dela meča, ali je Poljska u finišu odgirala sigurnije i slavila golom Oržehovskog u poslednjoj sekundi. Obe...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.