Španci prvi, fantastičan preokret Švajcarske

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci prvi, fantastičan preokret Švajcarske

Selekcije Španije, Švajcarske, Crne Gore i Austrije ostvarile su pobede na svojim terenima u poslednja četiri subotnja meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Španci su rutiski savladali Slovačku 2:0 u derbiju grupe C i preuzeli prvo mesto sa istim brojem bodova, ali boljom gol razlikom.

Švajcarci su u meču večeri preokrenuli protiv Slovenije na 3:2 u poslednjih deset minuta i napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki korak ka direktnom plasmanu na EURO 2016.

Crnogorci su očekivanom pobedom nad nejakim Lihtenštajnom 2:0 ostali u igri za plasman u Francusku, dok se Austrija minimalcem protiv Moldavije učvrstila na prvom mestu grupe G.

Španci su petom uzastopnom pobedom stigli Slovake, a trijumfom od dva gola razlike obezbedili su i bolji međusobni učinak. "Crvena furija" je već u prvih pola sata rešila duel u Ovijedu, pogocima Đordija Albe i Andresa Inijeste, koji je pogodio iz penala.

Dva tima su izjednačena na prvom mestu grupe C sa po 18 bodova, tri kola pre kraja kvalifikacija. Za dahom im dišu Ukrajinci sa tri boda manje.

Za tri dana Španci gostuju otpisanoj Makedoniji, dok Slovaci dočekuju Ukrajince, pa bi se u utorak moglo rešiti pitanje putnika u Francusku.

Slovenija je šokirala Bazel golovima Milivoja Novakovića i Boštijana Cezara krajem prvog i početkom drugog poluvremena, Švajcarci su uzalud pretili sve do poslednjih deset minuta.

Sent Jakobs je svedočio jednom od najvećih preokreta u kvalifikacijama, domaćin je u roku od četiri minuta pogocima rezervista Josipa Drmića i Valentina Štokera izjednačio rezultat, a onda je Drmić izazvao eksploziju oduševljenja pogotkom za pobedu u 94. minutu.

Švajcarci su se tako učvrstili na drugom mestu grupe E iza nedostižne Engleske, sa pet bodova više od Estonije, a šest od "Zmajčeka". Međutim, Švajcarci u utorak gostuju na Vembliju, što je šansa za rivale koji se sastaju u Ljubljani. Problem za njih je što je "Gordi Albion" završio svoj posao u kvalifikacijama.

Crna Gora je posle četiri kola konačno slavila i vratila se u igru za Francusku. Tim Branka Brnovića je golovima Fatosa Bećiraja i Stevana Jovetića, koji su asistirali jedan drugom, stigli na tri boda od Rusije, koja je na poziciji koja vodi u baraž, dok drugoplasirana Švedska ima četiri više.

Za tri dana "Sokolovi" gostuju još jednom otpisanom rivalu Moldaviji, uz nadu da će Austrija odoleti u Švedskoj, a Lihtenštajn šokirati "Zbornaju".

Austrijanci su minimalnim rezultatom savladali pomenute Moldavce i stigli na korak od EURO 2016. Imaju sedam bodova više od Skandinavaca, pa bi im bod u Stokholmu osigurao mesto u Francuskoj.

EURO 2016, kvalifikacije:

Austrija – Moldavija 1:0

Crna Gora – Lihtenštajn 2:0

Španija – Slovačka 2:0

Švajcarska – Slovenija 3:2


Ranije:

Estonija – Litvanija 1:0

Luksemburg – Makedonija 1:0

Rusija – Švedska 1:0

San Marino – Engleska 0:6

Ukrajina – Belorusija 3:1

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovetić nastavlja da rešeta, Švajcarci šokirali Slovence!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2015

Španci su konačno naneli prvi poraz Slovacima. Crna Gora pobedila, Slovenci prokockali prednost...Austrija je veoma blizu Evropskog prvenstva...Ova reprezentacija je danas savladala ekipu Moldavije sa 1:0, a jedini strelac na ovom meču bio je Junuzović u 52. minutu...U ovoj grupi, grupi G, Crna Gora...

Nastavak na Sportske.net...

VREMEPLOV: Kako je Toldo ‘ukrao’ Bufonovu slavu, a kasnije mu se ‘zahvalio’ golom u 90. minutu! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 06.Sep.2015, 14:36

Čovek koji je eksplodirao nakon povrede Bufona, jer je upravo umesto njega stao na gol Azura na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, a zatim mu u jednom derbiju između Intera i Juventusa dao gol pred kraj utakmice – Frančesko Toldo.. . Prvi izbor golmana na EURO 2000, tadašnjeg trenera Italije...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.