San Antonio drži lekcije Lejkersima i bez Brajanta i sa njim u timu

Izvor: Blic, 21.Apr.2012, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Antonio drži lekcije Lejkersima i bez Brajanta i sa njim u timu

Vreme odmiče, plej-of je sve bliže, a nedelju dana pred kraj ligaškog dela sezone Lejkersi su ponovo prisustvovali času košarke koji su držali San Antonio Sparsi - 121:97, što nije uspeo da spreči ni najbolji strelac lige, Kobi Brajant, koji se vratio na teren.

Posle sedam nastupa bez njega, Lejkersi su se nadali da će im upravo Brajant pomoći da ne dožive sramotu poput one u utorak kada su od istog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rivala izgubili sa 112:91. Taj 21 poen razlike dugo je odzvanjao u ušima ekipe iz Los Anđelesa, ali ne samo da utisak nije popravljen, već je sa sve Brajantom doživljen poraz od 24 razlike. I ne čudi, Sparsi su se razleteli po terenu, a i kada bi zastali - pogodili bi trojku. Deset preciznih od 15 šuteva izvan 7,24.

Tim Dankan, Toni Parker i Manu Đinobili postigli su po 20 poena za San Antonio, koji je sa učinkom 46-16 ostao na vrhu Zapadne konferencije, što bi moglo da već na startu plej-ofa zakaže okršaj sa Lejkersima (40-24) za koje je ovoga puta Brajant, koji je nastupio sa zaštitom na nozi, postigao 18 poena šutirajući 7/12.

Vratio se i Amari Stodemajer u ekipu Njujorka, i to posle 13 mečeva pauze, ali nije uspeo da spreči šokanatan poraz od Klivlenda sa 98:90 zbog kog će Niksi najverovatnije, kao sedmi tim Istoka, u plej-ofu igrati protiv Majamija. Stodemajer i Novak su ubacili po 15 poena za Njujorčane, a Irvin je sa 21 predvodio već otpisane Kavalirse.

U Atlanti se među starterima na meču između Houksa i Bostona našao Saša Pavlović, ali se pobedi od 97:92 radovala domaća ekipa za koju je Vladimir Radmanović kao rezerva odigrao osam i po minuta i za to veme ubacio šest poena i imao dva skoka. Pavlović je na parketu bio nešto više od 23 minuta i za to vreme je uz po četiri poena i skoka ostvario i tri asistencije.

Poraz Bostona bio je sasvim očekivan, jer je stručni štab odlučio da odmore i Rondi i Pirs i Garnet, kao i ključne rezerve Alen i Pietrus, pa su Houksi uz mnogo lakši zadatak nego što bi to inače bio slučaj, stigli do trijumfa. Predvodio ih je Džo Džonson sa 30 poena, a 23 ih je postigao u prvom poluvremenu kada su timovi šutirali sa 60,5% uspešnosti, a bek Seltiksa Ejveri Bredli postigao 17 od svojih 28 poena.

Korak za San Antoniom nastavila je da drži Oklahoma (46-17), pobedivši Sakramento u gostima sa 103:92 uz 29 poena i 14 skokova Kevina Duranta, 20 poena Džejmsa Hardena i dva manje Rasela Vestbruka, dok su rezerve u vidu Vinsa Kartera (19 poena) i Brendana Rajta (17 poena za 17 minuta) pomogli Dalasu da sa 104:94 savlada Golden Stejt.

Rezultati:

Šarlot - Memfis 80:85

Atlanta - Boston 97:92

Klivlend - Njujork 98:90

Dalas - Golden Stejt 104:94

San Antonio - LA Lejkers 121:97

Sakramento - Oklahoma Siti 92:103

Povezane vesti: Nemoć Lejkersa protiv San Antonija, Peković nedovoljan za kraj crne serije Minesote Radmanović dvocifren, Lebron ubacio 51 poen, Mekdajs uz sirenu srušio Lejkerse /video/

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Debakl LAL, porazi Seltiksa i Niksa

Izvor: B92, 21.Apr.2012

U subotu ujutru odigrano je šest mečeva u NBA ligi a pobede su ostvarili Atlanta, Memfis, Klivlend, Dalas, San Antonio i Oklahoma Siti...U derbiju večeri Sparsi su deklasirali Los Anđeles Lejkerse 121:97, a najveće iznenađenje priredili su Kavalirsi koji su sa 98:90 nadigrali Njujork Nikse...Houksi...

Nastavak na B92...

NBA: Lejkersi i dalje učenici, a Teksašani učitelji!

Izvor: Sportal.rs, 21.Apr.2012

U derbiju NBA lige San Antonio Sparsi deklasirali su Los Anđeles Lejkerse 121:97 i zadržali prvo mesto u Zapadnoj konferenciji.

Nastavak na Sportal.rs...

San Antonio ponovo deklasirao Lejkerse

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Apr.2012

Vrijeme odmiče, plej-of je sve bliže, a nedjelju dana pred kraj ligaškog dijela sezone Lejkersi su ponovo prisustvovali času košarke koji su držali San Antonio Sparsi 121:97, što nije uspio da spriječi ni najbolji strijelac lige, Kobi Brajant, koji se vratio na teren. Poslije sedam nastupa bez...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.