Sparsi razbili Lejkerse

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Apr.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparsi razbili Lejkerse

U noći između petka i subote odigrano je šest mečeva u najjačoj ligi sveta. Derbi kola odigrali su San Antonio i Los Anđeles Lejkersi. Očekivao se neizvestan duel, pošto se posle sedam mečva pauze zbog povrede u tim iz Los Anđelesa vratio najbolji igrač Kobi Brajant.
Ipak, San Antonio je pokazao zbog čega je vodeći tim na Zapadu, rutinski su savladali ljutog rivala sa 121:97. Držali su se gosti do sredine treće četvrtine, ali to nije bilo dovoljno za sjajne Sparse. Po običaju, kada je najvažnije u timu Grega Popoviča blistao je iskusni trio DankanParkerĐinobili. Prvi je ubacio 21 poen, Francuz i Argentinac su dodali po 20. Parker je imao i 10 asistencija. Veliki posao „sa klupe“ uradio je Geri Nil ubacivši 12 poena.
Kobi Brajant bio je najefikasniji kod Lejkersa sa 18 poena, Bajnam je ubaco 17 (samo dva skoka centra Los Anđelesa), Barns je dodao 14.
Atlanta je na svom terenu savladala Boston sa 97:92, uz šest poena i dva skoka Vladimira Radmanovića koji je u igri proveo devet minuta. Najzaslužniji za pobedu domaćina bili su Džo Džonson sa 30 koševa, pet skokova i šest asistencija i Džoš Smit koji je, uz 19 poena imao i 12 uhvaćenih lopti.
U poraženom timu istakao se Ejveri Bredli sa 28 koševa. Za „Kelte” je igrao i Aleksandar Pavlović čiji je učinak za 24 minuta iznosio četiri poena, isto toliko skokova i tri asistencije.
Najveće iznenađenje večeri priredio je Klivlend, predvođen sjajnim novajlijom Kajlom Irvingom (21 poenn). Oni su na svom parketu savladali Njujork Nikse 98:90.
Niksi, koji su igrali dobro u prethodnih par mečeva, nisu bili na nivou protiv jednog od najlošijih timova. U tim iz Velike Jabuke se vratio, posle povrede leđa, Amari Stodomajer, ali to je očigledno poremetilo hemiju tima pa je usledio neočekivani poraz. Upravo je Stodomajer, uz Novaka, bio najefikasniji sa 15 poena.
Kod domaćina, pored Irvinga, istakao se i mladi bek Meni Heris sa 19 poena i  12 skokova.
Oklahoma je slavila na gostovanju Sakramentu uz fenomenalnu partiju Kevina Duranta, jednog od najboljih igrača lige i kandidata za MVP titulu.
Kej Di je Kraljevima ubacio 29 poena, uhvatio je 14 lopti i sedam puta uposlio saigrače. Impresivna partija lidera Grmljavine. Veliku pomoć, po običaju, imao je od Hardena (20 poena), Vestbruka (18), Ibake (12) i Perkinsa (10).
U Sakramentu najefikasniji je bio Kazins sa 18 poena, Evans je ubacio 16.
U preostala dva meča Dalas i Memfis su izvojevali pobede protiv Golden Stejta, odnosno Šarlota.
Rezultati, statistike, video:
Atlanta - Boston 97:92
Šarlot - Memfis 80:85
Klivlend - Njujork 98:90
Dalas - Golden Stejt 104:94
San Antonio - L.A. Lejkers 121:97
Sakramento - Oklahoma 92:103
TABELE

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.