Pižon najavio promene u sastavu, Vidić još pod znakom pitanja

Izvor: Blic, 10.Okt.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pižon najavio promene u sastavu, Vidić još pod znakom pitanja

Selektor Srbije Vladimir Petrović je najavio da će biti promena u ekipi "orlova" pred duel sa Slovenijom, poslednji u grupnoj fazi i odlučujući u trci za mestom u baražu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012 godine.

"Na raspolaganju imamo 24 igrača, to su praktično dva tima. Mislim da bi neki igrači koji nisu igrali trebalo da dobiju šansu, jer su odmorni, nisu ispražnjeni tako da će biti bar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neka promena. Startovaće neki koji nisu igrali protiv Italije", rekao je Petrović.

On nije želeo da otkrije da li će Nemanja Vidić biti na terenu, a odluka će definitivno biti doneta posle treninga koji je zakazan za večeras.

"Nemanja je još rovit, ali trenira, videćemo", rekao je Petrović.

Igrači Slovenije veruju da bi pobeda u "derbiju sa Srbijom" bila slatka, a i za "orlove" je dodatna motivacija to što sledi duel sa jednom od ekipa iz bivše Jugoslavije.

"Tako je i u klupskom fudbalu, nema veze da li je neko prvi, a neko deseti, kada se igra derbi, svi se maksimalno bore. Ovo je meč za prestiž, duel komšija. Atmosfera u timu je dobra, nisu utučeni posle remija sa Italijom, a nema ni razloga. Naglasio sam im na svakom sastanku da je taj rezultat uspeh i da zaslužuju čestitke za igru", rekao je Petrović.

Selektor Srbije se složio sa našim repreznetativcima koji su istakli da je najvažnije da budu strpljivi protiv slovenije.

"Nama treba pobeda, ali to ne znači da bi trebalo da idemo glavom kroz zid. Istina je, rival treba odmah da zna kakve su nam namere, ali ne smemo da srljamo. Tehnički smo potkovaniji, naši igrači igraju važne uloge u velikim klubovima i tu je naša šansa u poređenju sa Slovenijom. Naši igrači su mnogo puta bili u ovakvim situacijama. Sa druge strane, oni su jak kolektiv, dugo igraju zajedno", rekao je Petrović.

On je podsetio da je kada je imenovan za selektora rekao da će gostovanje u Mariboru odlučiti o plasmanu na EURO2012, samo da je mislio da će direktan rival biti Slovenija, ne Estonija.

Povezane vesti: Navijači Slovenije bojkotuju utakmicu sa Srbijom Vršič: Najlepše je pobediti rivala iz bivše Jugoslavije Pred rasplet: Sada je 45:38, u Mariboru se čeka novi Radanović "Orlovi" stigli u Maribor posle dvočasovnog kašnjenja Jovanović: Slovenci će učiniti sve da nas zaustave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Promene i koga je Lane ljubio

Izvor: RTS, 10.Okt.2011

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović najavio je promene u ekipi u odnosu na meč sa Italijom. O Nemanji Vidiću odluka na dan utakmice. Kako prenose pojedini mediji, Mile Novaković, zbog lakše povrede, najverovatnije će propustiti duel sa Srbijom. U Talinu Estonci će preko...

Nastavak na RTS...

Pjanić: Možemo da iznenadimo Francuze

Izvor: Blic, 10.Okt.2011

Bosna i Hercegovina igra poslednji kvalifikacioni meč sa Francuskom za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, a vezni igrač Rome Miralem Pjanić veruje da njegova reprezentacija može da pobedu u tom susretu. .."Mi ništa ne gubimo, Francuska je favorit u ovom meču ali mislim da uz malo sreće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.