Orlovi biju bitku za baraž

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2011, 05:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" biju bitku za baraž

MARIBOR -

Fudbaleri Srbije večeras igraju odlučujući meč u C grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2012.godine. "Orlovi" će u Mariboru morati da pobede domaću selekciju Slovenije kako bi se našli među osam reprezentacija koje će se plasirati u baraž.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je da je prednost našeg tima u odnosu na Sloveniju što je sastavljen od igrača koji imaju važne uloge u velikim evropskim klubovima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Tehnički smo potkovaniji, naši fudbaleri igraju važne uloge u velikim evropskim klubovima, mislim da je tu naša šansa u poređenju sa slovenačkom reprezentacijom. Mnogo puta naši igrači bili su u ovakvoj situaciji. S druge strane, ekipu našeg rivala odlikuje čvrst kolektiv, kompaktan, koji dugo igra zajedno", rekao je Petrović.

Ove dve selekcije do sada su odigrale pet mečeva i svi su završeni bez pobednika.

"I to govori nešto... Nama sada treba pobeda, ali to ne znači da treba da idemo glavom kroz zid. Istina je, rival treba odmah da zna kakve su nam namere, ali do cilja ne smemo da srljamo", istakao je Petrović.

Selektor Srbije naveo je da meču dodatnu draž daje to što se radi o duelu bivših republika zajedničke zemlje.

"Uvek će mečevi bivših jugoslovenskih republika biti derbi utakmice. Svako želi da pokaže komšiji da je bolji od njega. Tako će biti i ovog puta, bez obzira što slovenački fudbaleri nemaju takmičarski motiv", zaključio je Petrović.

Reprezentaciji Srbije potrebna je kako bi na tabeli preskočila Estoniju, osvojila drugo mesto i plasirala se u baraž za Evropsko prvenstvo.

Kek: Slovenija ima motiv da pobedi Srbiju

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek rekao je danas da njegovim igračima "ne bi trebalo da nedostaje motivacije" u utakmici sa Srbijom.

"Imamo motiv da napredujemo i da popravimo neke stvari koje nisu bile prema očekivanjima u poslednje vreme. Činjenica je da se igra kvalifikaciona utakmica, koja donosi bodove i tu motivacija ne bi smela da bude sporna", kazao je Kek, a preneo sajt Fudbalskog saveza Slovenije.

On je dodao da reprezentacija Slovenije, takođe, ima želju da prekine tradiciju bez pobede u susretima sa selekcijama iz bivše Jugoslavije. .

Za domaću selekciju ovaj meč nema rezultatski značaj, dok je Srbiji neophodna pobeda kako bi prestigla Estoniju i kao drugoplasirana se plasirala u baraž. Prvo mesto obezbedila je Italija.

"Pitam se da li bi nama neko pomogao u takvoj situaciji? Da li bi nama neko nešto dao", rekao je Kek.

Selektor Slovenije najavio je da sutra neće biti prostora za "eksperimentisanje" u igri njegove ekipe.

"Time ćemo se baviti u pripremama za idući ciklus kvalifikacija. Sutra želimo povoljan ishod utakmice. Tražim angažovanu i borbenu igru, uz zalaganje i taktičku disciplinu", dodao je on.

Kek je naveo da će reprezentativci Srbije biti "maksimalno motivisani" i da će zato njegovi igrači morati da odgovore sa "istom agresivnošću".

Utakmica poslednjeg kola Slovenija - Srbija igra se od 20.45 na stadionu "Ljudski vrt" u Mariboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.