Partizan preživeo Frajdeja i Lučane

Izvor: B92, 05.Okt.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan preživeo Frajdeja i Lučane

Fudbaleri Partizana zadržali su maksimalan učinak u Jelen Superligi, pošto su ostvarili sedmu pobedu, ovoga puta u Lučanima nad Mladosti sa 2:1.

Partizan je, iako je vodio sa 2:0, na kraju jedva došao do trijumfa jer je Patrik Frajdej imao nekoliko prilika da izjednači rezultat.

'Crno-beli' su se vratili na čelo tabele i sada imaju isti broj bodova kao Vojvodina (21), ali uz meč manje i bolju gol razliku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bod manje ima Crvena zvezda, koja je u subotu odigrala 2:2 sa Voždovcem.

Partizan je bio bolji u prvom poluvremenu, ali je do vođstva stigao tek u nadoknadi prvog poluvremena. Strelac je bio Škuletić, koji je u padu zahvatio loptu glavom posle odličnog centaršuta Vulićevića.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a drugi gol čekali smo nekih desetak minuta. Danko Lazović je prihvatio loptu u kaznenom prostoru posle loše reakcije Vladimira Golemića i rutinski savladao Krznarića.

Tada se činilo da će gosti mirno privesti utakmicu kraju, ali se desilo potpuno suprotno. Patrik Frajdej Eze smanjio je na 2:1, kada je odlično skočio prilikom prekida i zakucao loptu u bliži ugao Lukača, kome je malo falilo da odbrani.

Krenuli su tada domaći na sve ili ništa, nigerijski napadač imao je dve fenomenalne prilike u poslednjih 10 minuta, ali je loše reagovao i Partizan je uspeo da upiše sedmu pobedu.

Partizan je od početka duela počeo sa napadima, a domaći tim je igrao u trenucima i previše agresivno. Igrači Mladosti su opomenuti zbog grube igre, ali nisu sankcionisani, da bi brzo usledila i prva prilika Partizana. Šutirao je Škuletić, posle asistencije Lazovića, ali je golman domaćeg tima bio na pravom mestu.

U 11. minutu viđen je prvi žuti karton, dobio ga je Lazović zbog prigovora sudiji, zato što je udaren laktom, a to nije sankcionisano. Samo dva minuta kasnije, Marković je posle akcije u kojoj su učestvovali Lazović i Grbić šutirao preko gola. Isti igrač je imao novu priliku zatim posle skraćenog kornera, ali je golman Mladosti ponovo dobro reagovao.

Gostujući fudbaleri su nastavili sa napadima, posle prvih 20 minuta su imali pet šuteva u okvir gola. Na isteku 20. minuta, Milunović je dobio javnu opomenu zbog starta nad Lazovićem, kojem je potom ukazana lekarska pomoć. Ubrzo je Mladost došla do prve prilike, ali je Lukač odbranio udarac Golemića.

Partizan je nastavio sa napadima, nove prilike su imali Lazović i Marković, ali bez uspeha. Igra je posle prvih pola sata malo usporena, 'crno-beli' su kontolisali dešavanja na terenu, da bi u nadoknadi vremena konačno i poveli. Strelac je bio Škuletić, koji je u padu zahvatio loptu glavom posle odličnog centaršuta Vulićevića.

Drugo poluvreme počelo je mirno, a gosti iz Beograda imali su terensku inicijativu. Nije bilo šansi sve do 58. minuta kada je prednost Partizana duplirao Danko Lazović. Lazović je prihvatio loptu u kaznenom prostoru posle loše reakcije Vladimira Golemića i rutinski savladao Krznarića.

Mladost je krenula malo otvorenije, Nemanja Milunović skočio je pored Volkova nakon jednog centaršuta, ali je Lukač uz pomoć prečke izbacio u korner.

Pomalo nesmotren faul napravio je Volkov na desnoj strani, a Mladost je to kaznila u 74. minutu. Frajdej je odlično skočio na prvoj stativi i zakucao loptu u mrežu Lukača kome je malo falilo da odbrani.

Mogli su domaći da izjednače već u sledećem napadu, ali je Živadinović očajno šutirao posle centaršuta Frajdeja. Nastavili su Lučanci da dominiraju i stvaraju prilike, a novu stoprocentnu imao je Frajdej, ali mu je Lukač odbranio udarac iz neposredne blizine.

Imao je Nigerijac neverovatnu šansu u nadoknadi vremena da donese 2:2 kada mu je Milunović sjajno spustio loptu, ali je njegov šut sa sedam metara završio daleko iznad gola Lukača.

To je bilo poslednje uzbuđenje na meču i Partizan je upisao novu pobedu.

Mladost: Krznarić - Petrović, Golemić, Milunović, Zonjić - Gavrić, Radin, Jovanović - Milosavljević, Frajdej, Adamović.

Partizan: Lukač - Volkov, Stanković, Ćirković, Vulićević - Pantić, Marković, B. Ilić, Grbić - Lazović, Škuletić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Mladost - Partizan 0:0

Izvor: Mondo, 05.Okt.2014

U poslednjem meču osmog kola Jelen Superlige u Lučanima se sastaju Mladost i Partizan...Foto: MN Press..Fudbaleri Partizana imaju priliku da se pobedom u Lučanima izjednače sa vodećom Vojvodinom na čelu Jelen Superlige, ali uz utakmicu manje (protiv OFK Beograda)...Povratnik u najviši rang domaćeg...

Nastavak na Mondo...

Partizan odneo bodove iz Lučana za vrh tabele

Izvor: Press, 05.Okt.2014

Crno-beli su zadržali maksimalan učinak ove sezone i ponovo preuzeli vođstvo na tabeli . Fudbaleri Partizana savladali su danas u Lučanima ekipu domaće Mladosti sa 2:1, u preostaloj utakmici 8. kola Superlige Srbije...Tim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.