Partizan kažnjen, Evroliga preti

Izvor: B92, 14.Nov.2013, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan kažnjen, Evroliga preti

Košarkaški klub Partizan NIS kažnjen je sa 7000 evra, jer su navijači 'crno belih' tokom meča sa Fenerbahčeom ubacivali novčiće i upaljače na teren.

Partizan je apelovao je na svoje pristalice da ne ubacuju predmete na teren tokom narednih utakmica.

Disciplinski sudija odlučio je da kazni tim Duška Vujoševića, jer su se slični prekršaji dešavali i ranije.

“Tokom utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijači domaćeg tima su na teren ubacili upaljače, novčiće u nekoliko navrata (najmanje dva puta tokom prve, dva puta tokom druge četvrtine, kao i kada su sudije odlazile prema tunelu po završetku drugog perioda igre). Takođe, i po završetku utakmice, pri njihovom odlasku sa terena ka tunelu, gledaoci su bacali upaljače i novčiće. Niko iz sudijske trojke nije povređen.

U trećoj četvrtini treneru domaćeg tima dosuđena je druga tehnička greška, a nakon tog trenutka utakmica je bila prekinuta na oko 90 sekundi, jer je mnogo predmeta bilo ubačeno na teren od strane gledalaca, upaljači, novčići, papiri, plastične flaše sa vodom.”


Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posledice se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima. Evroliga neće tolerisati ovakva dešavanja i ističe da će svaki sledeći incident značiti igranje pred praznim tribinama.

“Uzevši u obzir i istoriju discipliskog kažnjavanja KK Partizan NIS tokom prethodne tri godine, ukoliko se slični incidenti ovakvih razmera dogode ponovo, Disciplinski sudija će ozbiljno razmotriti činjenicu da se jedna ili više utakmica odigra iza zatvorenih vrata, bez obzira na fazu takmičenja”, stoji u saopštenju Evrolige.

Zbog eventualnih budućih prekršaja ove vrste klub može izgubiti poene na tabeli, igrati pred praznim tribinama ili biti privremeno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja, a novčana kazna nakon ponovljenog i najmanjeg prekršaju može biti i do 100 000 evra. Iz tog razloga iz košarkaškog kluba apelovali su na navijače.

Nebrojeno puta do sada smo apelovali na našu publiku da se suzdrži od ovakvog ponašanja. Ubacivanje novčića, upaljača ili bilo čega drugog na teren neće doneti ništa dobro klubu, već će doprineti novim novčanim kaznama, a može potencijalno dovesti i do diskvalifikacije.

Pored novčane kazne, koja dodatno šteti finansijskoj situaciji kluba, eventualna suspenzija dvorane ili diskvalifikacija iz takmičenja nanela bi trajnu nemerljivu štetu našem klubu, a verujemo da to niko ne želi. Zato još jednom molimo naše navijače, našu vernu publiku da na svim narednim utakmicama bude primerna, da ne ubacuje apsolutno ništa na teren, da podrži crno-bele samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu.

Ne smemo dozvoliti da takmičenje i ugled Partizana u Evroligi bude doveden u pitanje.

Zajedno možemo sve! Jedan tim - na terenu i na tribinama!",
navodi se u obaveštenju KK Partizan NIS.

Osim Partizana, i KK Crvena zvezda upozorio je navijače da se adekvatno ponašaju na meču protiv Lijetuvos Ritasa.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan kažnjen, Evroliga preti

Izvor: B92, 14.Nov.2013

Košarkaški klub Partizan NIS kažnjen je sa 7000 hiljada evra, jer su navijači 'crno belih' tokom meča sa Fenerbahčeom ubacivali novčiće i upaljače na teren...Partizan je apelovao je na svoje pristalice da ne ubacuju predmete na teren tokom narednih utakmica...Disciplinski sudija odlučio je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.