PL: Kiks Sitija, Njukasl napokon

Izvor: B92, 29.Jan.2013, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Kiks Sitija, Njukasl napokon

Fudbaleri Mančester Sitija sve su dalje od odbrane titule, pošto su u meču 24. kola Premijer lige odigrali nerešeno bez golova sa KPR-om u gostima.

Pogodaka nije bilo ni na meču Sanderlenda i Svonsija, Stouk i Vigan remizirali su 2:2, dok je Njukasl dobio Aston Vilu na strani sa 2:1.

Ostali mečevi na programu su u sredu, a u derbiju kola sastaju se Arsenal i Liverpul.

Posle četiri uzastopna trijumfa, Siti je kiksnuo na gostovanju poslednjem timu na tabeli. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ’Građani’ su bili bolji tokom najvećeg dela meča, ali nisu stvorili mnogo prilika – najbliži golu bio je Sabaleta, kada je u 20. minutu pogodio prečku, a šanse su imali i Leskot, Beri i Silva, koji je u 83. minutu sa pet metara šutirao pravo u golmana Sezara.

Sa druge strane, najbliži pogotku bio je Tarabt, ali na kraju ipak nije bilo golova na Loftus Roudu, pa Junajted ima priliku da eventualnom pobedom nad Fulamom stvori sedam bodova viška u odnosu na Siti.

Aston Vila nije postigla gol na poslednja četiri premijerligaška meča kod kuće, ali uprkos prekidu tog negativnog niza tim iz Birmingema nije uzeo ni bod.

Njukasl je poveo golovima Papisa Sisea na asistenciju Sisoka u 19. minutu, a u 31. je Joan Kabaj duplirao prednost ’Svraka’. Jedini pogodak za domaće dao je belgijski reprezentativac Benteke u 49. minutu iz penala.

Zanimljivo da je to prva premijerligaška pobeda Njukasla još od 22. decembra prošle godine, a od tada je tim sa severa Engleske zabeležio remi i pet poraza. I ne samo to, ’Svrake’ su prekinule jednu još lošiju seriju, pošto im je ovo prva pobeda u gostima ove sezone.

U meču Stouka i Vigana domaćin je vodio sa 2:0 pogocima Šokrosa i Krauča, ali je Vigan preko MekArtura i Di Santa uspeo da dođe do boda. Stouku za utehu ostaje činjenica da je prekinuo seriju od tri poraza.

Premijer liga, 24. kolo:

utorak:

Aston Vila – Njukasl 1:2

Benteke 49 (pen) - Sise 19, Kabaj 33

KPR – Mančester Siti 0:0

Stouk – Vigan 2:2


Šokros 34. Krauč 48 - MekArtur 50, Di Santo 61

Sanderlend – Svonsi 0:0

nedelja:

Arsenal – Liverpul

Norič – Totenhem

Everton – VBA

Mančester Junajted – Sauthempton

Reding – Čelsi

Fulam – Vest Hem

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PREMIJER: Ozbiljan kiks "građana"

Izvor: Mondo, 29.Jan.2013

Tim Roberta Manćinija nije uspeo da pobedi "fenjeraša" u Londonu. Njukasl do vrlo bitnih bodova na "Vila parku", Viganu i Stouku po bod....Kvins Park Rendžers odoleo je na "Loftus roudu" šampionu Engleske u meču 24. kola Premijer lige...Mančester siti izgubio je vrlo važna dva boda igrajući samo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.