Odbojkaši sutra počinju borbu za medalju na EP

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši sutra počinju borbu za medalju na EP

Evropsko prvenstvo za odbojkaše počinje u Turskoj, a reprezentativci Srbije najavili su borbu za jednu od medalja. Evropsko prvenstvo, 26. po redu, održaće se u turskim gradovima Istanbulu i Izmiru od 3. do 13. septembra.

Lista najuspešnijih učesnika EP za odbojkaše izgleda ovako:

SSSR - 14 (12 zlatnih, 0 srebrnih, 2 bronzane medalje)

Italija - 11 (7-2-2)

Čehoslovačka - 7 (3-4-0)

Jugoslavija - 6 (1-1-4)

Rumunija - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 5 (1-2-2)

Holandija - 5 (1-2-2)

Španija - 1 (1-0-0)

Poljska - 6 (0-5-1)

Francuska - 6 (0-4-2)

Bugarska - 4 (0-1-3)

Rusija - 6 (0-3-3)

Mađarska - 2 (0-1-1)

Švedska - 1 (0-1-0)

Grčka - 1 (0-0-1)

Srbija i Crna Gora - 1 (0-0-1)

Srbija - 1 (0-0-1)

Zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Rusiji brani selekcija Španije, Rusija je tada osvojila srebrnu, a reprezentacija Srbije bronzanu medalju.

Odbojkaši Srbije će u Istanbulu igrati u grupi D sa selekcijama Bugarske, Češke i Italije.

Prvu utakmicu izabranici Igora Kolakovića igraju od 16.30 časova RTS-2, protiv selekcije Bugarske, u petak u drugom kolu od 19 sati protiv Češke, a poslednji meč u grupi Srbija igra u nedelju 6. septembra od 14 sati protiv Italije.

"Nalazimo se u teškoj grupi, ali moramo biti spremni i na stresne situacije. Način rada i rezultati koje smo ovog leta postigli  ulivaju nam optimizam i mi ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u polufinale i borimo za jednu od medalja", rekao je Kolaković uoči puta u Tursku.

U Istanbulu se igraju i utakmice u grupi B u kojoj se nalaze Rusija, Estonija, Finska i Holandija.

Mečevi u grupama A i C igraće se u Izmiru. U A grupi takmiče se Poljska, Francuska, Turska i Nemačka, dok će se u grupi C nadmetati Španija, Grčka, Slovačka i Slovenija.

Mečevi će se igrati u istanbulskoj dvorani Abdi Ipekči i hali Halkapinar u Izmiru.

Prve tri ekipe iz svake grupe formiraće četvrtfinalne grupe E i F.

Srbija će, ako prođe grupu, u drugoj fazi takmičenja igrati u grupi F sa ekipama iz B grupe.

Takmičenja u četvrtfinalnim grupama počinju u utorak 8. septembra, a po dve ekipe će se plasirati u polufinale.  Polufinalni mečevi igraju se u Izmiru pretposlednjeg dana takmičenja, dok je finale na programu 13. septembra od 19.30.

Na spisku selektora Kolakovića nalazi se 14 igrača:

Tehničari: Nikola Grbić i Vlado Petković.

Libera: Marko Samardžić i Nikola Rosić.

Korektori: Ivan Miljković i Saša Starović.

Blokeri: Andrija Gerić, Dragan Stanković i Marko Podrašcanin.

Primači: Bojan Janić, Miloš Nikić, Nikola Kovačević, Nemanja Petrić i Miloš Terzić.

Reprezentacija Srbije do sada je osvojila osam medalja na Evropskim prvenstvima - zlatnu 2001. u Češkoj, srebrnu 1997. u Holandiji i šest bronzanih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija ambiciozno na EP

Izvor: B92, 01.Sep.2009, 11:35

U dva turska grada, Izmiru i Istanbulu, u četvrtak počinje 26. Evropsko prvenstvo za odbojkaše na kojem tiitulu prvaka brani selekcija Španije...Srbija će pokušati da ostvari bolji plasman nego pre dve godine u Rusiji kada je osvojila šestu bronzanu medalju na EP. Predstojeći šampionat Evrope...

Nastavak na B92...

Srbi u Istanbul po medalju

Izvor: Kurir, 02.Sep.2009

Odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je juče u Tursku, gde će od 3. do 13. septembra biti održano Evropsko prvenstvo, sa ciljem da se bore za medalju iako ističu da ih već od samog starta očekuje mnogo stresnih i neizvesnih situacija. Srbije će u Istanbulu igrati u grupi D sa selekcijama...

Nastavak na Kurir...

U četvrtak počinje EP u Turskoj

Izvor: B92, 02.Sep.2009

EP za odbojkaše, 26. po redu, počinje u četvrtak u Turskoj, i trajaće 13. septembra, a reprezentativci Srbije najavljuju borbu za jednu od medalja. ..Zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Rusiji brani selekcija Španije, Rusija je tada osvojila srebrnu, a reprezentacija Srbije bronzanu medalju....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.