Nole protiv Rafe, finale pre finala

Izvor: RTS, 03.Jun.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole protiv Rafe, finale pre finala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i devetostruki šampion Rafael Nadal igraju oko 16 sati u četvrtfinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa. Biće ovo 44. Rafole, nova epizoda verovatno najvećeg rivalstva u istoriji ovog sporta.
Duel Srbina i Španca postavljen je kao drugi na centralnom terenu "Filip Šatrije" odmah iza meča između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Amerikanke Serene Vilijams i Italijanke Sare Erani.

Nadal ove godine nastoji da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio jedan grend slem turnir deset puta. Kao što svi vrlo dobro znamo, Đoković juri jedinu grend slem titulu koja mu nedostaje u kolekciji.
Da je reč o četvrtfinalu kakvo ranije nije viđeno na nekom turniru, ove ili bilo koje druge veličine, pokazuje podatak da je Nadal na pariskoj šljaci poražen samo jednom. Zabeležio je 70 pobeda. Međutim, ove godine je izgubio čak pet puta na šljaci, što je veći broj poraza nego što je zabeležio u periodu od 2006. do 2010. godine.
Španac je u očiglednom padu forme, što pokazuje i činjenica da je trenutno sedmi igrač na ATP listi. Ako, kojim slučajem, izgubi danas od Đokovića, ispašće iz prvih deset na svetu.
„Ovo je najteže četvrtfinale u mojoj karijeri na Rolan Garosu. Nema dileme", istakao je Nadal.
Novak Đoković malo toga u tenisu nije uradio. Ipak, osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske i pobeda nad Nadalom na tom turniru nešto je što mu fali. Đoković je šest puta igrao protiv Nadala na Rolan Garosu i nije uspeo da osvoji više od četiri seta.
„Igrati protiv njega ovde i na bilo kom drugom turniru se u potpunosti razlikuje. Uslovi veoma pogoduju njegovom stilu igre", najavio je ovaj duel Đoković.
Đoković i Nadal do sada su igrali 43 puta i španski teniser je pobedio u 23 meča.
Poslednji put sastali su se u polufinalu Mastersa u Monte Karlu, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:3.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finale prije finala: Đoković - Nadal (16 časova)

Izvor: BanjalukaLive.com, 03.Jun.2015

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i devetostruki šampion Rafael Nadal sastaće se danas u četvrtfinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa. Duel između Srbina i Španca postavljen je kao drugi na centralnom terenu Filip Šatrije i očekuje se da počne oko 16 sati, odmah poslije meča između Amerikanke...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Najjače četvrtfinale u istoriji Rolan Garosa, Nole protiv Rafe

Izvor: RTS, 03.Jun.2015

Mnogo ranije nego što je normalno, Novak Đoković i Rafael Nadal odmeriće snage na Rolan Garosu. Četvrtfinalni duel igra se oko 15.30, uz prenos na Prvom programu RTS-a. . 15.30 - Teniseri su izašli na teren, uslediće...

Nastavak na RTS...

RG - Nole na Mareja u polufinalu!

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2015

Najbolji teniser sveta sastaće se sa Endijem Marejem u polufinalu Rolan Garosa nakon što je Škotlanđanin savladao Davida Ferera u poslednjem četvrtfinalnom susretu na drugom Grend slemu sezone...Srpski teniser Novak Đoković saznao je tokom večeri ime rivala protiv kojeg će se boriti za plasman...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.