NBA: Memfis eliminisao Sparse!

Izvor: B92, 30.Apr.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Memfis eliminisao Sparse!

Košarkaši Memfis Grizlisa poslednji su polufinalisti 'Zapada' pošto su u šestom meču serije pobedili San Antonio Sparse sa 99:91.

Grizlisi su tako sa 4-2 eliminisali Sparse, koji su bili najbolja ekipa u konferenciji posle ligaškog dela takmičenja i važili su za jednog od favorita za osvajanje titule.

San Antonio je poveo na startu utakmice, ali je Memfis serijom od 12:0 naterao Sparse da ih sustižu tokom većeg dela susreta.

Najveća prednost Grizlisa u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojedinim trenucima bila je 12 poena, ali su Sparsi uspeli da nakratko dođu do vođstva od 80:79 četiri i po minuta pre kraja susreta, ali potom nisu uspeli da zaustave veoma raspoloženog Zaka Rendolfa, najboljeg u timu Memfisa.

Rendolf je 17 od 31 poena, koliko ih je postigao tokom meča, ubacio u poslednjoj četvrtini, i bio je najzaslužniji za to što su se Grizlisi odvojili od San Antonija i potom trijumfovali. Uz 31 poen on je imao i 11 skokova, dok je Mark Gasol imao dabl-dabl učinak sa 12 poena i 13 skokova.

Kod San Antonija, Toni Parker je ubacio 23 poena, dok je Manu Đinobili dodao 16.

U borbi za plasman u finale ’Zapada’ Memfis će igrati protiv Oklahoma Siti Tandera, dok se u drugom polufinalu sastaju Los Anđeles Lejkersi i Dalas Maveriksi našeg Peđe Stojakovića. Na ’Istoku’, polufinalni parovi su Čikago Buls – Atlanta Hoks i Boston Seltiks – Majami Hit.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Ispao lider Zapada! (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 30.Apr.2011

Lider Zapadne konferencije u regularnom delu lige San Antonio ispao je već u prvom kolu plej-ofa! Memfis je u šestom meču bio bolji od Sparsa rezultatom 99:91 i sa 4:2 u seriji eliminisao tim iz Teksasa.

Nastavak na Sportal.rs...

Senzacija: Memfis izbacio San Antonio!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2011

Košarkaši Memfis Grizlisa priredili su prvorazrednu senzaciju na startu plej-ofa NBA lige pošto su uspeli da eliminišu najbolji tim regularnog dela šampionata, San Antonio, ukupnim rezultatom 4:2 u seriji!..U šestom, ispostavilo se, odlučujućem meču, Memfis je slavio 99:91 i tako ostvario najveći...

Nastavak na Vesti-online.com...

Zek Rendolf slomio Mamuze

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Apr.2011

Grizliji su polomili Mamuze 4-2! Nikada se nije dogodilo da ekipa bez plej-of pobede (0-12, tri puta po 0-4) eliminiše lidera konferencije (61-21) na startu doigravanja. Memfis je slavio protiv San Antonija – 99:91  u šestom meču prve runde Zapada.. Tim iz Tenesija je posle 10 sezona uglavnom loših...

Nastavak na Sportski Žurnal...

NBA: Memfis šokirao San Antonio

Izvor: S media, 30.Apr.2011

Protekle noći odigrana je samo jedna utakmica plej-ofa NBA lige, ali je ona donela najveću senzaciju 1. kola doigravanja. ..San Antonio, koji je imao drugi najbolji učinak u regularnom delu sezone, treću godinu zaredom izgubio je u 1. kolu plej-ofa i to od osmoplasiranog tima na Zapadu, Memfisa...NBA:...

Nastavak na S media...

San Antonio eliminisan

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:17

NJUJORK - Najuspešniji tim ligaškog dela prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio Spars eliminisan je već na startu plej ofa Zapadne konferencije pošto je juče  izgubio sa 99:91 od Memfisa koji se ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama plasirao u polufinale...Najzaslužniji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.