Murinjo će opet na svetsku pozornicu, ali ne na Teatru snova!

Izvor: Sportske.net, 08.Apr.2016, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo će opet na svetsku pozornicu, ali ne na "Teatru snova"!

Pritisak na Zinedina Zidana je sve veći - ukoliko ne prođe u polufnale Lige šampiona, na njegovo mesto dolazi - Žoze Murinjo!

Priča koju je započeo poznati katalonski novinar Giljem Balag, danas dobija svoj dalji razvoj. Engleski i madridski mediji, uveliko pišu da Florentino Perez očajnički želi trenera sa karakterom koji može da povrati pobednički mentalitet.

Iako se 2013. godine nisu baš rastali u najboljim odnosima, u Madridu je dobra stvar što se brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zaboravlja i što se iznova i iznova veruje u nove ''galaktikose''.

Engleski Miror podseća da je Murinjo bio prvi pik zimus kada je Rafa Benitez dobio otkaz, ali da je odbio jer je Barselona u tom trenutku već pobegla na tabeli.

Pregovori sa Mančester junajtedom su zapeli, struje na ''Teatru snova'' rade protiv Portugalca, pa je vrlo moguće da se Murinjo vrati na mesto zločina.

Realno gledano, Real i Murinjo narednog leta mogu da budu međusobni spas za obe strane. Koliko god da su imenima veliki, niti Real u ovom trenutku može da nađe veće ime za trenera, niti Žoze Murinjo ima mnogo izbora kada su klubovi u pitanju - tu su samo Mančester junajted i Real Madrid.

Zidan ima najveći test do sada, važniji od onog na Kamp nou, jer će ispadanje od Volfsburga u Ligi šampiona biti daleko veća sramota nego da je kojim slučajem izgubio od Barselone na Kamp nou.

Vruća linija između Pereza i Murinja već je otvorena, a poznajući prvog čoveka ''kraljevskog'' kluba, ukoliko ne prođu u polufinale LŠ, ni Zidan neće valjati.

Podsetimo, Murinjo je sa Realom tri puta stizao do polufinala LŠ gde je gubio od Barselone, Borusije Dortmund i Bajern Minhena. Osvojio je titulu u Primeri 2012. godine, kao i po jednom Kup kralja i Superkup Španije.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.