U Španiji ništa novo, šampionska trka se nastavlja

Izvor: RTS, 30.Apr.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Španiji ništa novo, šampionska trka se nastavlja

Fudbaleri Real Madrida i dalje su u trci za titulu u španskoj Primeri, pošto su u gostima pobedili Real Sosijedad sa 1:0 u utakmici 36. kola. Atletiko iz Madrida istim rezultatom savladao ekipu Rajo Valjekana. Barselona donela tri boda sa gostovanja Betisu (0:2).

Šampionska trka u Španiji se nastavlja. Sva tri konkurenta za titulu ostvarili su pobede u 36. kolu, pa nas očekuju velika uzbuđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u završnici šampionata.
Real je u Sosijedadu slavio sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Geret Bejl u 80. minutu meča.
Do tog gola Real nikako nije uspevao da pogodi mrežu domaće ekipe, a najviše se ispromašivao upravo strelac jedinog pogotka. Bejl je u prvih 45 minuta pokušavao nekoliko puta, dva puta je do gola mogao i Hames Rodriges, ali mreža Real Sosijedada se nije zatresla.
Na početku drugog poluvremena Bejl nije bio precizan sa samo nekoliko metara, ali se za sve promašaje iskupio u 80. minutu.
Lukas je tada ubacio loptu u šesnaesterac sa desne, a Bejl je bio najbolji u skoku u i glavom poslao loptu u gol domaće ekipe.
Ekipa iz Madrida je na ovom meču igrala oslabljena, pošto u timu nisu bili Kristijano Ronaldo i Karim Benzema.
Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su na svom terenu Rajo Valjekano sa 1:0 u utakmici 36. kola španske Primere i tako nastavili borbu za titulu.
Iako su fudbaleri Rajo Valjekana na ovom meču imali više loptu u svom posedu, ekipi Dijega Simeonea je bio dovoljan samo jedan gol za nova tri boda.
Taj jedini gol na meču postigao je Antoan Grizman u 55. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora.
I Barselona je zabeležila pobedu u 36. kolu, a Katalonci su se trijumfalno vratili iz Sevilje, gde su savladali Betis sa 2:0.
Rakitić je doneo prednost gostima u 50. minutu, da bi konačan rezultat u finišu meča postavio Suarez, svojim 35. pogotkom u sezoni.
Dva kola pre kraja šampionata, Barselona i Atletiko su na čelu tabele sa po 85 bodova, dok je Real na trećem mestu sa bodom manje od vodećeg dvojca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lion ne da drugo mesto!

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2016

Odigrana i poslednja utakmica subotnjeg programa u šampionatu Francuske...U poslednjem večerašnjem susretu 36. kola šampionata Francuske, Lion je na svom terenu savladao ekipu GFC Ažaksjoa sa 2:1 i tako se ponovo izjednačio sa Monakom na deobi drugog mesta Lige 1...Glavni deo posla u večerašnjoj...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.