LŠ: Bešiktaš 3-0, Štimac 11sk, novi poraz Cibone

Izvor: B92, 01.Nov.2016, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Bešiktaš 3-0, Štimac 11sk, novi poraz Cibone

Košarkaši Bešiktaša zabležili su treću pobedu u Grupi E FIBA Lige šampiona u kojoj igra i Partizan, a maksimalani su još Monako i Avelino.

Istanbulski crno-beli su slavili u derbiju grupe u Atini gde je srpski reprezentativac Vladimir Štimac podbacio u napadu, ali je imao 11 skokova.

Avelino je trojkom 22 sekunde pre kraja savladao Cibonu u Zagrebu, Tenerife su slavile 22 razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Litvaniji, Monako u Danskoj sa 36, dok su prve poraze doživeli Saratov, Makabi Rišon, te pomenuti AEK i Juventus.

U Grupi A Monako je ubedljivo slavio u Danskoj protiv Baken Bersa 94:55, za treću pobedu u nizu, a novi neuspeh kluba iz Orhusa. Francuze je predvodio Šuler sa 13 poena, dok su po 12 dodali Rajt, Gladir i Uatara.

U Grupi B Oradea je preokretom u poslednjem priodu savladala Saratov 96:85, za svoju prvu pobedu, a prvi poraz Rusa. Rumune je predvodio Barnet sa 27 poena i 8 skokova, dok je 21 dodao Mirković.

U drugom meču grupe Pinar Karšijaka je očekivano savladala Makabi Rišon 84:75, iako je izraelski klub imao dva trijumfa do ovog meča. Turke je predvodio Dehuan Samers sa 19 poena i 7 skokova, dok je poen manje ubacio Ponitka.

Tenerife su u Grupi D ubedljivo slavile Juventus 93:71 u Litvaniji, predvodio ih je Ingliš sa 18 poena, dok je 13 dodao Beiran uz 6 skokova i 5 asistencija.

Cibona je doživela novi poraz, ovaj put u Zagrebu je slavio Avelino 84:83, trojkom Grina 22 sekunde pre kraja. Džonson nije uspeo da u poslednjim trenucima donese trijumf Hrvatima.

Italijane je predvodio Tomas sa 22 poena i 7 skokova, po 16 su ubacili Lunen i Fesenko koji je imao i 9 uhvaćenih lopti, dok je dabl-dabl sa po 11 poena i asistencija imao junak Grin.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Džonson sa 22 poena, 16 je dodao Sulejmanović, dok je Željko Šakuć ubacio 15. Cibona je bila oslabljena neigranjem Ante Žižića.

U Partizanovoj grupi E, Bešiktaš je u derbiju savladao AEK 88:78 u Atini, zadržavši maksimalan učinak, a nanevši Grcima prvi poraz. Istakli su se Klark sa 24 poena i 8 skokova, Di Džej Stroberi je dodao 14, dok je 13 ubacio Tompson.

Srpski reprezentativac Vladimir Štimac postigao tek četiri, ali je imao 11 skokova. U timu AEK-a je najbolji bio Dušan Šakota sa 16 poena, 5 asistencija i 4 skoka, a 14 je dodao Vilijams.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobede KK “Bor-RTB” i ŽKK “Bor” i poraz košarkaša “Zicera” ovog vikenda

Izvor: Bor030.net, 01.Nov.2016

Mladi tim ŽKK “Bor” ponovo je opravdao očekivanja ljubitelja košarke i ubedljivo u Nišu savladao večitog rivala sa ovih prostora, niški “Student”. Pobedi su se radovali i košarkaši starijeg muškog kluba, koji su na gostovanju u Leskovcu odneli svoju drugu pobedu protiv leskovačkog “Omladinca...

Nastavak na Bor030.net...

Perfektni Bešiktaš ne staje, drama u Zagrebu

Izvor: Mondo, 01.Nov.2016

Turski tim "drži" prvo mesto na tabeli Partizanove grupe u Ligi šampiona. Cibona ponovo imala napad za pobedu...Foto: YouTube/Screenshot..Za tri kola novoformirane Lige šampiona, Bešiktaš je tim koji je ostavio ponajbolji utisak...U duelu nepobeđenih ekipa, AEK je ovog utorka u dvorani "OAKA" ugostio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.