LŠ: Avelino trojkom u finišu razočarao Zagrepčane

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Avelino trojkom u finišu razočarao Zagrepčane

Košarkaši Cibone doživeli su treći poraz u nizu u FIBA Ligi šampiona, u Zagrebu je slavio Avelino 84:83, posle dramatične završnice.

Italijanski tim je ispustio sedam poena prednosti dva minuta pre kraja meča (79:72), Šakić vraća Cibonu na pola koša zaostatka na minut i po pre kraja, da bi na ulasku u poslednji minut Džonson doneo vođstvo.

Usledila je rezultatska klackalica, Džonson >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pogađa za 83:81 36 sekudi pre kraja, ali Grin uzvraća trojkom za 84:83 na 22.

Džonson je tri sekunde pre kraja imao šansu da donese prvi trijumf Cibosima, ali je promašio šut za dva poena.

Avelino je sa 22 poena i 7 skokova predvodio Tomas, 16 je dodao Lunen, toliko je imao i Fesenko uz 9 uhvaćenih lopti, dok je dabl-dabl sa po 11 poena i asistencija imao junak Grin.

Cibona je bila oslabljena neigranjem Ante Žižića, najefikasniji je bio tragičar Džonson sa 22 poena. Najbolje su ga pratili Sulejmanović sa 16 uz 5 skokova, te Šakić sa 15 i 9 uhvaćenih lopti.

Avelino deli prvo mesto u Grupi D sa Tenerifima sa 3-0, dok je Cibona na 0-3. Zagrepčani u sledećem kolu dočekuju crnogorski Mornar.

Barani u sredu igraju sa Mega Leksom kod kuće.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.