Jelena  u polufinalu protiv Kineskinje Li

Izvor: RTS, 01.Okt.2009, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena u polufinalu protiv Kineskinje Li

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Tokiju pošto je pobedila Marion Bartoli iz Francuske sa 2:0 u setovima.

Jelena Janković konačno je očitala lekciju Francuskinji i dokazala da je u sve boljoj formi.

Prvi set naša teniserka osvojila je sa 6:4 u gemovima. U drugom je bila još ubedljivija, slavila je sa 6:3 i obezbedila plasman u završnicu turnira u Tokiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Kada sam mislima potpuno na terenu, igram tenis na mnogo višem nivou. To nije bio slučaj u prehodnim mečevima. Danas sam imala potpunu kontrolu i nisam joj dopustila da nametne svoj stil", kazala je Jelena Janković posle meča. Dodala je da je sada potpuno fokusirana na stvari koje se događaju na terenu i da je imala privatne probleme.

"Mnogo toga se desilo ove sezone. Moja majka je imala operaciju, a i baka mi je nedavno umrla. To stvarno utiče na igru. Tenis je u tim trenucima bio u drugom planu, zato što u životu ima i važnijih stvari. Ipak, sada je finiš sezone i nadam se da ću biti bolja i da ću imati odličan početak 2010. godine", kazala je ona.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće u polufinalu protiv 16. igračice sveta, Kineskinje Na Li, koja je bila bolja od Beloruskinje Viktorije Azarenke - 7:6 (9:7), 4:6, 7:6 (7:4).

Osma teniserka sveta se do sada šest puta sastajala sa Na Li, a dva puta je iz duela izašla kao pobednik. U poslednjem meču, koji su njih dve odigrale u Parizu ove godine, prvi srpska teniserka je bila uspešnija rezultatom 6:0, 3:6, 6:2.

U drugom polufinalu igraće pobenice mečeva:

Šarapova (Rus) - Benesova (Češ) 2:0 (6:4, 7:5)

Ribarikova (Svk) - Radvanjska (Pol) 0:2 (3:6, 1:6)

Nagradni fond turnira u Tokiju je dva miliona dolara, a pobednica će zaraditi 350.000 dolara i 800 WTA poena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fatalna Marion

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2009

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković za korak je bliže osvajanju novog trofeja. Na turniru u Tokiju, ona je posle četrdeset minuta igre zabeležila pobedu nad Ruskinjom Elenom Vesninom, koja je predala meč. Jelena je vodila sa 1:0 u setovima (6:1) i sa 3:0 u gemovima u drugom setu, kada je Vesnina...

Nastavak na Glas javnosti...

TOKIO: Jelena konačno pobedila Bartoli

Izvor: Mondo, 01.Okt.2009

Konačno! Ne samo što je prvi put u karijeri prošla četvrtfinale na WTA turniru u Tokiju, gde nastupa od 2005. godine, već je i posle četiri uzastopna poraza uspela da nadigra Marion Bartoli.

Nastavak na Mondo...

Jelana u polufinalu Tokija

Izvor: RTV Pink, 01.Okt.2009

. . . Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Tokiju pošto je. savladala Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0 (6-4, 6-3).

Nastavak na RTV Pink...

JJ: "Staloženo do pobede"

Izvor: B92, 01.Okt.2009

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je pobedu nad Francuskinjom Marion Bartoli obezbedila zahvaljujući staloženoj i koncentrisanoj igri...Jankovićeva je pobedila Francuskinuu sa 2:0 i tako obezbedila plasman u polufinale WTA turnira u Tokiju. "Za razliku od poslednjih mečeva,...

Nastavak na B92...

Jelena: Igram sjajno kad me ništa ne muči

Izvor: Press, 02.Okt.2009, 22:46

Posle svih porodičnih problema kroz koje sam prošla, konačno mislim samo na tenis. To je razlog zašto sam tako lako savladala Marion Bartoli, kaže srpska teniserka, koja je u Tokiju prvi put u karijeri savladala Francuskinju. .Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.