Janko izgubio prvi set protiv Del Potra (5:7, 1:1), Nalbandijan pobedio Troickog

Izvor: Blic, 16.Sep.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko izgubio prvi set protiv Del Potra (5:7, 1:1), Nalbandijan pobedio Troickog

Dejvis kup reprezentacija Srbije nije najbolje startovala polufinalni meč protiv Argentine pošto je David Nalbandijan doneo prvi bod "gaučosima" pobedom nad Viktorom Troickim - 6:4, 4:6, 6:2, 6:3. U drugom meču dana Janko Tipsarević igra protiv Huana Martina del Potra.

Tipsarević i Del Potro su potvrdili predviđanja uoči meča pošto su strpljivo čuvali servise i dugim poenima najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teniski maraton.

Prvu priliku za brejk na meču imao je Janko u trećem gemu, ali je Del Potro otklonio opasnost i kasnije i sam ozbiljno ugrozio srpskog tenisera kada je pri rezultatu 5:4 imao 40:0. Janko je uspeo da privremeno spreči brejk i izjednači na 5:5, međutim, Argentinac je došao do prvog brejka na meču i posle sat vremena igre okončao prvi set - 7:5.

Troicki je na teren Arene izašao umesto planiranog Novaka Đokovića i već u trećem gemu izazvao je veliku radost frenetične publike kada je osvojio brejk i poveo sa 2:1.

Međutim, Nalbandijan ne samo da je uzvratio i uspeo da izjednači na 3:3, već je u 10. gemu još jednom oduzeo servis srpskom teniseru i poveo sa 1:0 u setovima - 4:6.

Nastavila se rovovska borba i u drugom setu pošto su oba rivala uspešno čuvali servise, a gem po gem seriju uspeo je da prekine Troicki kada je poveo sa 5:4 i potvrdio brejk za izjednačenje na 1:1 u setovima - 6:4.

Umesto da iskoristi psihički momenat posle osvojenog seta, Viktor je neshvatljivo pao i dozvolio Nalbandijanu da počne da diktira tempo u Areni. Argentinac je poveo sa 3:0 na startu trećeg seta i osvojio još jedan brejk za ubedljivih 6:2.

Četvrti set je imao gotovo identični tok pošto je Nalbandijan za svega desetak minuta poveo sa 3:0, a prednost brejka uspeo je da sačuva iako je Viktor u petom četrnaestominutnom gemu propustio čak četiri šanse, od toga tri uzastopne da oduzme servis argentinskom veteranu.

Nalbandijan je u sledećem gemu ponovo "brejknuo" Troickog, ali nije uspeo da privede meč kraju pošto je Viktor sa dva uzastopna gema smanjio na 5:3. Ipak, Argentinac je sprečio potpuni povratak srpskog tenisera i izborio je pobedu posle skoro tri sata igre - 6:3.

Povezane vesti: Nalbandijan: Našao sam način da pobedim Troickog Milošević: Rano je za prognoze; Jovanović: Naši teniseri su najbolji Obradović: Viktor je propustio svoje šanse Del Potro: Pitao bih Federera za savet kako da pobedim Novaka Viktor: Spreman sam da zamenim Novaka; Janko: Povreda je prošlost
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tipsarević - Del Potro (uživo)

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2011

Janko izgubio prvi set sa 7:5. Loše servirao, a agresivna igra mu se nije isplatila. Nekoliko lopti prelomilo prvi set, Janko se izvukao jednom, ali Del Potro mu nije pružio drugu šansu. U drugom setu lak posao za Argentinca, 6:3.

Nastavak na Sportske.net...

Šampioni na ivici eliminacije, Del Potro i Nalbandijan vodili Argentinu do 2:0

Izvor: Blic, 16.Sep.2011

Teniska reprezentacija Srbije loše je startovala polufinalni meč Dejvis kupa protiv Argentine pošto su David Nalbandijan i Huan Martin del Porto doneli vođstvo od 2:0 "gaučosima" posle prvog dana. Nalbandijan je trijumfovao protiv Viktora Troickog, koji se na terenu našao umesto Novaka Đokovića,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.