Ivanina “sedmica” za bronzu

Izvor: Danas, 28.Avg.2015, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanina “sedmica” za bronzu

“Sedmica” vrednija nego svi milioni na lotou “pogledala” je Ivanu Španović na skupu najboljih skakačica udalj na planeti. Magičnu granicu od sedam metara srpska atletičarka uspela je da preskoči u najjačoj mogućnoj konkurenciji i da skokom od 7,01 ugleda svoju bronzanu zvezdu na pekinškom nebu. Srpkinja je već pri prvom pokušaju pomerila lične, ujedno i nacionalne granice, sa smeškom je ispratila istorijski momenat o kome je sanjala još kada je kao juniorka najavljivala vrhunske >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << domete; i kao da joj više ništa nije bilo važno u preostalih pet pokušaja, jer bez obzira na neverovatnu konkurenciju medalja nije mogla da joj izmakne.

Španovićeva je do poslednje serija bila na drugom mestu, iza sjajne Britanke Šare Proktor, koja je u međuvremenu skočila 7,07, međutim Amerikanka Tijana Bartoleta uspela je u odlučujućem pokušaju da skoči impozantnih 7,14 i da time uruči srpskoj atletičarki bronzanu medalju, koju je Ivana zakitila identičnim skokom iz prve serije (7,01).

Da je Španovićeva bila perfektno pripremljena za prvenstvo u Pekingu pokazuje njeno jedinstveno dostignuće; do Svetskog prvenstva u prestonici Kine nikada nije uspela da preskoči sedam metara, a zatim je iz šest pokušaja u Pekingu to uradila u dva navrata. Osvajanjem bronze Ivana je ponovila uspeh sa prethodnog Svetskog prvenstva u Moskvi 2013, u međuvremenu je postala dvoranska kontinentalna šampionka, kao i srebrna u Evropi na otvorenom. Velike zasluge za fantastičan rezultat pripadaju u njenom treneru, poslovično skromnom Goranu Obradoviću. Posebno ohrabruje utisak stručnjaka da Španovićeva ima još prostora za napredak, naročito u doskoku, što samo rasplamsava maštu da u Riju 2016. može postati “olimpijska princeza”.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.